CURSES DE MUNTANYA
Esports 10/10/2014

Kilian Jornet i Laura Orgué es proclamen campions del món del Km Vertical a Limone

La victòria de l'atleta ceretà implica que haurà guanyat el triplet mundial en tres modalitats: el quilòmetre vertical, l''skyrace' i ''ultrasky'

Ara
1 min

BarcelonaKilian Jornet s'ha convertit en el primer atleta que és capaç de guanyar tres Copes del Món en una mateixa temporada. Després d'adjudicar-se les modalitats de 'skyrace' i 'ultrasky', aquest divendres a la tarda s'ha imposat en el Km Vertical de Limone sul Garda (Itàlia). L'atleta ceretà ha completat la prova amb un temps de 37:27 i ha superat l'italià Urban Zemmer per 38 segons (38:05). Tercer ha sigut el també l'italià Marco Moletto (38:19).

"Al principi de temporada no hauria pogut pensar que aconseguiria els tres títols –ha confessat l'atleta en finalitzar la prova–. A mi m'agrada la polivalència i estar el més endavant possible a les tres modalitats, però sabia que seria molt difícil". Jornet es mostra "molt satisfet" amb la feina de tota la temporada i considera que l'èxit "és un premi a la regularitat" en un any en què s'ha trobat "molt bé físicament".

Jornet ha viscut una cursa "molt ràpida i molt dura" i, després de sortir al costa d'Urban i Marco, ha decidit "atacar de seguida per intentar agafar una mica d'avantatge". "Però no he pogut abaixar la guàrdia en camp moment. Són carreres molt explosives i cal donar-ho tot des del començament", ha analitzat.

Tercer títol consecutiu per a Orgué

En categoria femenina, Laura Orgué tampoc ha fallat i ha pogut revalidar el títol aconseguit ja en 2013 i 2012 malgrat acabar la prova en segona posició. La victòria se l'ha adjudicat Christel Dewalle (44:51), que ha superat a la igualadina a mitja prova. Orgué ha entrat en segon lloc dos minuts després (46:51) i tercera ha sigut Antonella Confortola (48:16).

stats