Barça

Koeman: “Jugadors com Carles Puyol sempre fan falta”

En la prèvia del Rayo-Barça el tècnic destaca la figura de l'excentral blaugrana

i
Albert Nadal
2 min
Ronald Koeman

BarcelonaEl Barça té en la Copa, probablement, el títol més abast d’aquest curs. L’equip visita aquest dimecres el Rayo Vallecano (21 hores, DAZN), el quart classificat de la Segona Divisió. “És un rival que està en una categoria inferior, però crec que és un equip de Primera, amb jugadors de Primera”, ha dit Ronald Koeman en la roda de premsa prèvia al partit. “Estem en un moment important de la temporada, traient força punts a la Lliga fora de casa, i volem passar l’eliminatòria de la Copa. Posarem un equip fort pensant en aquest partit. Amb aquest format amb eliminatòries, és el camí més curt que tenim per aconseguir un títol”, ha afegit el tècnic.

El neerlandès no veu el seu equip favorit de la competició, malgrat que l’Atlètic de Madrid i el Reial Madrid ja estan eliminats. “En part és un avantatge per a ells, perquè poden descansar entre setmana, però jo prefereixo jugar un partit cada tres dies, perquè això vol dir que estem lluitant pels títols”. En aquest sentit, l’entrenador blaugrana, que ha convocat Messi per al partit, ha afirmat que necessiten la creativitat i l'efectivitat de l’argentí i que el capità blaugrana té “moltes ganes de jugar” després de dos partits sense fer-ho per la sanció que va rebre a la final de la Supercopa i les molèsties musculars que tenia. “Les ha superat, està fresc”, ha confirmat el tècnic. 

De les paraules de Koeman se n’ha desprès que farà poques rotacions davant del conjunt madrileny. Un dels futbolistes blaugranes que més minuts han acumulat els últims partits és Ronald Araujo, que ha jugat sencers els tres partits amb pròrroga que el Barça va disputar contra la Reial Societat, l’Athletic Club i el Cornellà, així com els 90 minuts contra l’Elx. “La lesió del Gerard [Piqué] i els problemes físics d’Umtiti ens han limitat en aquesta posició. El Ronald, amb els seus partits, ha demostrat que ens dona tranquil·litat quan juga. Treballa cada dia millor. Si pensem que ha de descansar ho farà, però si està al 100% volem posar el millor onze per passar contra el Rayo”. 

Koeman també ha parlat d’una llegenda blaugrana com Carles Puyol, que aquest dimarts ha entrat en escena per promocionar la samarreta especial del Barça per quan jugui contra el Reial Madrid. “Sempre fan falta jugadors com Carles Puyol. El conec de fa molt, de quan vaig estar fa anys d’ajudant de Van Gaal al Barça. Sempre ha sigut un jugador de la casa, amb caràcter i personalitat. En qualsevol equip fa falta gent com ell”. 

La situació econòmica

L’entrenador blaugrana també ha fet referència a la greu situació econòmica del club, amb més de 700 milions de deute a curt termini, i no ha volgut confirmar algunes informacions publicades que apunten impagaments als jugadors de la partida del salari que se’ls paga al mes de desembre. “El Barça és un club gran que depèn molt de poder tenir aficionats a l’estadi i, també, del turisme a Barcelona. És evident que la situació econòmica és complicada. Tots hem ajudat el club amb la rebaixa salarial. Si els futbolistes cobren massa? Això no ho sé, depèn del club, que és qui fa els contractes”. 

stats