RAL·LIS
Esports 08/10/2017

Kris Meeke guanya el RallyRACC

Nil Solans guanya el ral·li en la seva categoria i s'assegura el programa complet per al 2018

Nuria García
1 min
Kris Meeke, guanyador del RallyRACC

BarcelonaL'irlandès Kris Meeke ha aconseguit el triomf en el RallyRACC Catalunya-Costa Daurada, la seva segona victòria de la temporada. Meeke, que no guanyava des de feia set mesos, quan es va imposar a Mèxic, ha tornat a pujar al calaix més alt del podi, ara a Salou.

El gran vencedor del ral·li, però, ha estat Sébastien Ogier. El pilot francès ha acabat segon, a 28 segons de Meeke, i gairebé ha sentenciat el títol de campió del món al seu favor. De fet, en la pròxima prova, a la Gran Bretanya, podria sortir coronat. Thierry Neuville, el seu principal rival, ha xocat contra una roca i ha trencat la direcció en la jornada d'avui. Aquest abandonament fa que gairebé hagi de dir adeu a les seves opcions de guanyar el títol mundial. Ara per ara, Ogier té 198 punts, Tanak 161 i Neuville 160. El quart lloc és per a Latvala (123 punts) i el cinquè per a Sordo (94 punts).

Dani Sordo, després dels problemes que ha tingut al RallyRACC, s'ha pogut emportar els punts de la 'power stage'. Així, Sordo ha salvat cinc punts i, de retruc, també la cinquena posició final a la general.

Nou triomf per a Nil Solans

El català Nil Solans ha guanyat el RallyRACC en la categoria de WRC3. Així, el de Matadepera s'assegura un programa de set curses en el WRC2 per a la temporada vinent amb l'equip M-Sport amb un Ford. Aquest any, Solans, en els set ral·lis en què ha participat, ha sumat quatre triomfs i dues segones posicions i, a més, s'ha convertit en campió del món júnior i campió del món de WRC3.

stats