MOTOR
Esports 22/10/2012

Laia Sanz: "Aquest és un any perfecte, no puc demanar més"

La pilot és l'única que ha aconseguit guanyar en un mateix any el Mundial de Trial, el Mundial d'Enduro i el Dakar en categoria femenina

Nuria García
2 min
Laia Sanz, durant la roda de premsa al Museu Colet / MANOLO GARCÍA

BarcelonaLa pilot catalana Laia Sanz ha arribat aquest dilluns a Barcelona procedent de França, on aquest cap de setmana s'ha proclamat campiona del món d'enduro per primera vegada. D'aquesta manera, ha aconseguit guanyar en aquest 2012 dos mundials (el de trial i el d'enduro) i el Dakar en categoria femenina, convertint-se en la primera persona que ho aconsegueix.

"Estic molt contenta i molt sorpresa. Per a mi, l'enduro era un món totalment nou per a mi, només fa tres anys que disputo aquest Mundial i combinar les tres coses era molt complicat", ha dit Laia Sanz en una roda de premsa al Museu Colet de Barcelona. Si ha de triar amb quin dels tres títols del 2012 es queda, la pilot tria l'últim. "El Dakar és molt important, però el Mundial d'enduro és molt especial, perquè és el primer i per la lesió que patia al peu. Té molt valor acabar la cursa d'Itàlia tenint el dit com el tenia", afirma.

De fet, sobre la lesió al peu, la catalana encara no està recuperada. "Tinc la ferida oberta, però en un mes espero estar al 100%", comenta, esperant poder començar durant els propers dies la preparació per al Dakar. "Queda molt poc. Amb la lesió, començaré a preparar-lo més tard de l'habitual. Caldrà treballar la resistència i fer entrenaments molt llargs", afegeix.

El 2013 serà la tercera temporada en què Laia Sanz participi al Dakar. "És molt complicat. El rival ets tu i la gent s'autoelimina. El més important és acabar", diu la pilot, i es marca una fita. "Estaria bé millorar la 39a posició. Sent realista crec que es pot aconseguir. Passar del 30 és molt difícil. Si només fos participar al Dakar, seria més assequible, però és complicat", ha conclòs.

stats