MOTOR - ENDURO
Esports 10/05/2015

Laia Sanz s'estrena amb KTM amb un triomf en el Mundial d'enduro

La catalana comença de manera brillant la temporada, la primera amb la marca austríaca després de deixar Honda

Ara
2 min
Laia Sanz, en acció a Jerez / NICKI MARTÍNEZ

BarcelonaLaia Sanz ha començat aquest dissabte de manera brillant la seva nova etapa dins de l'equip KTM Enduro Factory Racing. Ho ha fet amb un incontestable triomf en la cursa inaugural del Mundial d'enduro femení, el Gran Premi d'Espanya.

La pilot de KH-7 ha mostrat una bona adaptació a la nova moto i ha dominat la primera jornada amb sis victòries en els nou cronos d'aquest primer dia a Jerez. Sanz ha imposat un fort ritme en les cinc primeres especials, en què ha aconseguit un avantatge superior al minut sobre els seus tres principals rivals: les australianes Jessica Gardiner i Jemma Wilson i la britànica Jane Daniels. Només una caiguda en la segona passada pel Cross Test, en què ha cedit 14 segons sobre el millor crono, ha donat una lleugera esperança a les seves rivals.

No obstant això, la catalana ha reaccionat en els tres últims trams, en què ha tornat a incrementar la seva diferència fins a acabar amb 1 minut i 23 segons d'avantatge sobre Gardiner, i 2 minuts sobre Daniels, les dues pilots que l'han acompanyat al podi. Començar la temporada amb KTM amb una victòria ha estat l'inici somiat per Laia Sanz: "Hem tingut una estrena perfecta, guanyant i gaudint d'una moto fantàstica i un equip que m'ho està posant molt fàcil i que, en el terreny personal, m'està cuidant molt. Volíem començar guanyant, aquest era l'objectiu, però quan hi ha tants canvis de cop mai saps com sortirà tot", reconeix.

La de Corbera de Llobregat suma els seus primers 20 punts en la recerca del seu quart mundial de l'especialitat. Aquest diumenge tindrà una nova oportunitat de distanciar-se de les rivals en la segona carrera del Gran Premi d'Espanya d'Enduro, en la qual es repetirà el recorregut de dissabte.

stats