Enduro
Esports 20/10/2012

Laia Sanz, a un pas del títol mundial d'enduro

La catalana en té prou acabant cinquena a la cursa d'aquest diumenge del GP de França per sumar el primer títol de l'especialitat i el 13è campionat mundial en total

Ara
2 min
Laia Sanz, durant el GP de França d'Enduro

BarcelonaLaia Sanz és a només un pas de proclamar-se campiona del món d'enduro femení per primera vegada. La catalana ha estat segona en la primera cursa del Gran Premi de França, última cita de la temporada, que es disputa aquest cap de setmana a la localitat de Brignoles. Amb aquest resultat, la Laia en tindria prou amb un cinquè lloc aquest diumenge –a la segona cursa– per prendre-li el títol a Ludivine Puy.

Precisament la pilot francesa ha guanyat en aquesta primera jornada de competició després d'imposar un ritme elevat, una estratègia que pretenia forçar un hipotètic error de Laia Sanz. No obstant això, la pilot de KH-7 ha sabut llegir quin havia de ser el seu paper i ha preferit fer la seva carrera: "Puy ha fet el que havia de fer, estrènyer al màxim i guanyar, però jo tenia molt clar que no havia de caure en el parany d'intentar lluitar per la victòria, així que he preferit rodar ràpida però amb seguretat ", explica.

"Per a les persones competitives és difícil seguir aquest plantejament, perquè sempre volem guanyar, però sé el que he de fer i demà [diumenge] repetiré la meva estratègia. Arriscar ara i exposar-me a patir una caiguda seria absurd ", comenta.

Al final de la jornada, Puy s'ha imposat amb un avantatge de 48 segons sobre Sanz, una diferència que la sempre exigent pilot catalana preferiria haver retallat: "Sé que el resultat és bo perquè consolida les meves possibilitats de guanyar el campionat, però això no vol dir que estigui contenta. No he tingut molt bon 'feeling' amb el terreny, m'ha faltat una mica de velocitat i també és cert que estic notant els tres mesos d'aturada per la lesió ", assumeix.

El més positiu, al marge dels 9 punts d'avantatge que ara té Laia al capdavant del campionat, és que físicament ha aguantat bé l'esforç i que no ha tingut grans molèsties al peu lesionat.

Caldrà esperar a aquest diumenge per conèixer el desenllaç del mundial d'enduro femení i per saber si Laia Sanz podrà igualar el '12 +1' d'Ángel Nieto.

stats