Ral·li
Esports 26/10/2013

Latvala i Sordo, separats per menys de dos segons abans de l'última etapa del Ral·li Catalunya

El pilot finlandès sortirà primer en l'última jornada, en què els pilots disputaran sis trams sobre terra

Martí Molina
2 min

BarcelonaEl Ral·li Catalunya - Costa Daurada es va dissenyar perquè tingués emoció fins al final, i està aconseguint el seu objectiu amb escreix. A falta d'una jornada per acabar la prova, els dos principals candidats a aconseguir la victòria final, Jari-Matti Latvala i Dani Sordo, estan separats per tan sols 1,6 segons.

Després de la jornada inicial, que es va disputar de nit i que va finalitzar amb Ogier com a líder de la classificació, el flamant campió del món ha tingut problemes amb un dels pneumàtics en el sisè tram del dia i ha perdut més de 50 segons. El de Volkswagen ha rebentat una roda i això li ha fet perdre un temps preciós de cara a la victòria final, que ara té molt complicada.

No han fallat, en canvi, ni Dani Sodro ni Jari-Matti Latvala, que s'han quedat 'sols' al capdavant de la classificació i tenen opcions més que clares de disputar-se la victòria entre ells. Aquest diumenge, en els trams d'asfalt diürns, n'han guanyat dos cadascun, mentre que els altres han estat per a Ogier i Neuville.

Latvala ha acabat líder després de la segona jornada amb una diferència ajustadíssima d'1,6 segons. Un fet que pot perjudicar-lo, ja que a diferència dels altres ral·lis de terra (el Catalunya és mixt, combina les dues superfícies), aquí el primer a la general està obligat a sortir també primer l'endemà. Això implica que el finlandès haurà de 'netejar' la carretera, mentre que Sordo tindrà una mica menys de dificultat per mantenir el seu Citroën sobre el traçat. Tot i això, el càntabre no és excessivament optimista, ja que la terra no és la seva especialitat. El tercer classificat és Thierry Neuville, a mig minut, mentre que Ogier és quart, a 46 segons.

Aquest diumenge l'activitat comença a les 7.33 h del matí amb el tram de Gandesa, seguit de Pesells (7.58 h) i Terra Alta (9.04 h). Aquest últim, de 35 quilòmetres de llargada, té la particularitat que es disputa combinant les superfícies d'asfalt i terra. Després d'un pas pel parc d'assistència, els pilots tornaran a completar aquest recorregut al migdia (12.57 h, 13.22 h i 14.28 h).

Amb el certamen decidit a favor de Sebastien Ogier –va proclamar-se campió en l'últim ral·li–, només queda per decidir el subcampionat. Neuville (143) és qui ho té millor, ja que abans de començar la prova catalana disposava de 18 punts respecte a Latvala (125). Al darrere, encara amb alguna possibilitat, hi ha Dani Sordo (117) i Mikko Hirvonen (111).

stats