Esports 07/10/2017

L'irlandès Meeke, nou líder del Ral·li Catalunya

El pilot català Nil Solans aconsegueix el títol de campió del món júnior

Ara
2 min
L'irlandès Meeke, nou líder del Ral·li Catalunya

BarcelonaL'irlandès Kris Meeke (Citroën) és el nou líder del Ral·li Catalunya després de la segona jornada i supera el francès Sébastien Ogier (Ford) en 13 segons, després d'un dia marcat pels canvis a la classificació i els problemes de Neuville, Sordo i Mikkelsen.

Meeke, guanyador de la primera especial del dia, s'ha situat líder i ha gestionat l'avantatge a la tarda, en una jornada que ha aplanat les opcions d'Ogier d'aconseguir el seu cinquè títol mundial, sobretot després dels problemes de Neuville, que ha tingut una avaria hidràulica al seu Hyundai.

No ha estat l'únic, ja que el càntabre Dani Sordo (Hyundai) ha trencat la direcció i s'ha quedat sense opcions de victòria. D'altra banda, Andreas Mikkelsen, líder aquest divendres, ha tingut un accident i ha perdut una roda.

Nil Solans, campió júnior

Nil Solans ha aconseguit aquest dissabte, en la segona jornada del RallyRACC, proclamar-se campió del món júnior. El pilot de Matadepera, que a Alemanya va aconseguir el títol del WRC3, suma ara un nou títol i ha complert així un dels objectius principals que s'havia marcat per a aquesta temporada.

Gràcies a aquest títol de campió júnior, Solans ha guanyat el segon paquet de curses per a l'any vinent al WRC2, la segona categoria del Mundial. Però el català no té gaire temps per a celebracions, ja que s'ha de centrar en buscar el triomf al RallyRACC si vol guanyar el tercer paquet per a l'any vinent, de tres curses, el que li permetria córrer la temporada vinent sencera amb l'equip M-Sport al WRC2.

Aquest diumenge es tancarà el ral·li amb les sis últimes especials, que sumen 74,26 quilòmetres i que corresponen a tres trams que es corren dues vegades. L'última, la de Santa Marina, serà la 'power stage' que atorgarà punts extres als cinc pilots més ràpids.

Classificació després de la segona jornada

1. Kris Meeke (GBR, Citroën C3 WRC) 2:16:21.1

2. Ott Tänak (EST, Ford Fiesta WRC) a 13.0

3. Sébastien Ogier (FRA, Ford Fiesta WRC) a 14.5

4. Juho Hänninen (FI, Toyota Yaris WRC) a 34.0

5. Thierry Neuville (BEL, Hyundai i20 Coupe WRC) a 53.2

6. Esapekka Lappi (FI, Toyota Yaris WRC) a 1:22.1

7. Mads Ostberg (NOR, Ford Fiesta WRC) a 1:39.8

8. Stéphane Lefebvre (FRA, Citroën C3 WRC) a 2:00.7

9. Elfyn Evans (GBR, Ford Fiesta WRC) a 3:15.1

10. Eric Camilli (FRA, Ford Fiesta R5) a 5:40.8

stats