EUROPA LEAGUE
Esports 25/10/2012

El Llevant li fa tres gols al líder de la lliga holandesa i somia amb Europa (3-0)

L'equip granota queda segon de grup, per darrere del Hannover, gràcies a tres gols marcats a la segona part

Pedro Rios i Ángel Luis celebrant un gol del Llevant contra el Twente

ValènciaEl Llevant, amb un penal marcat per Míchel i dos gols de Pedro Ríos, es va imposar per 3-0 al Twente i acaricia la classificació en el seu grup de l'Europa League, després d'un partit espès en el primer període, però resolt amb autoritat per l'equip valencià després del descans.

Mentre que a la primera part hi va haver més polèmica que futbol, en la segona un penal per clares mans del visitant Douglas va encarrilar el partit per al Llevant. Sense dominar territorialment, però atacant a la contra, el Llevant va sentenciar el partit amb un segon gol.

El domini territorial del Twente va ser absolut durant tota la primera part davant un Llevant que va cedir intencionadament la iniciativa al rival per buscar les seves opcions al contraatac. Tot i això en els primers minuts es van produir dues de les ocasions més clares de la primera meitat. Una va ser del llevantinista Gekas, en una contra en què el seu xut va fregar un pal. Immediatament després en va arribar una altra per al Twente en una pilota que Chadli va enviar al travesser.

A partir d'aquest moment el partit va perdre intensitat i es va convertir en un monòleg de possessió de la pilota de l'equip holandès, encara que amb poques aproximacions a la porteria de Keylor Navas, ja que la majoria de les jugades morien abans d'arribar a l'àrea local.

El Llevant, per la seva banda, es va mantenir amagat, però va ser un equip molt tímid en les seves sortides. Dues jugades aïllades van marcar aquest període. La primera va ser un penal sobre Diop i la segona un gol anul·lat a Tadic després d'un gran xut. Ni en l'una ni en l'altra va encertar l'àrbitre, que no va assenyalar la pena màxima i que va anul·lar un gol que va poder pujar al marcador.

La trobada va seguir pel mateix camí en el tram inicial de la segona part, amb poques aproximacions a ambdues porteries. El gol va arribar de penal després d'unes mans de Douglas. Míchel va posar per davant el Llevant i, a més, va posar el partit on més li interessava a l'equip valencià per poder continuar amb el seu futbol de contraatac.

Malgrat els canvis, el Twente no va millorar i el Llevant es va poder defensar amb certa comoditat, sense patir en excés pels atacs del rival, que potser acusava haver portat la iniciativa durant la primera hora de partit. El Llevant es trobava a gust en el partit a l'espera de resoldre amb un segon gol a la contra. Una penetració de Diop va acabar amb un canvi de joc, i el centre de Míchel amb la rematada a la boca de gol de Pedro Ríos que va suposar el 2-0. Una jugada similar a la del 3-0 que va tancar la trobada en els seus últims compassos.

Fitxa tècnica:

3 - Llevant: Keylor Navas, Lell, Ballesteros, Héctor Rodas, Karambelas, Diop, Iborra, Pedro Ríos, Míchel (Barkero, m. 86), Juanlu (Rubén, m. 72) i Gekas (Ángel, m. 63).

0 - Twente: Mihaylov, Rosales, Douglas, Bengtsson, Braafheid (Cabral, m. 62), Brama, Gutiérrez (Schilder, m. 62), Landzaat (Jansen, m. 68), Tadic, Castagnos i Chandli.

Gols: 1-0, m. 59: Míchel, de penal. 2-0, m. 78: Pedro Ríos. 3-0, m. 87: Pedro Ríos.

Àrbitre: Vladislav Bezborodov (RUS). Va amonestar pel Llevant Karambelas, Àngel, Ballesteros i Rodas, i pel Twente Douglas, Schilder i Bengsston.