LLIGA DE CAMPIONS
Esports 20/04/2015

Guardiola exigeix més futbol i menys èpica per intentar remuntar davant el Porto

“Ens classificarem si juguem bé. Només amb les parts nobles de l’ésser humà no ho aconseguirem”, avisa el tècnic del Bayern

Isaac Lluch
2 min
Guardiola ha parlat en roda de premsa amb una samarreta amb el lema "Justicia para Topo"

MunicQuan per a molts la cita reclama èpica i furor, Pep Guardiola remarca que l’única forma d’intentar remuntar demà l’eliminatòria contra el Porto (3-1) per arribar a les semifinals de la Lliga de Campions és a través del bon joc. “No ens classificarem només si correm molt, si lluitem molt. Ens classificarem si juguem bé a futbol i controlem les emocions. Només amb coratge, només amb les parts nobles de l’ésser humà no ho aconseguirem”, ha comentat el tècnic del Bayern en roda de premsa. “Jo a la meva vida només he guanyat quan he jugat bé, tant a Barcelona com a Munic”, ha subratllat, amb una barreja “d’optimisme i realisme”. “Sé que és difícil remuntar, però crec molt en els meus jugadors i sóc cent per cent optimista en aquest sentit”, ha apuntat.

Guardiola ha tret el seu ideari futbolístic i ha instat a treure dramatisme als pròxims 90 minuts que s’han de disputar a l’Allianz Arena: “He dit als jugadors que per arribar a la final de Champions aquestes coses han de passar. No pots pensar que guanyaràs a Porto 0-4 i aquí 4-0, o pensar que guanyaràs al camp del Xhaktar 0-5. Has de passar dificultats i fins ara les hem superat. No tinc cap retret a ningú. Som pocs ara a la plantilla, però me n’alegro de lluitar amb ells”. “Jo he estat campió d’Europa a la pròrroga com a jugador i he estat eliminat en una semifinal de Champions com a tècnic després que el meu equip xutés 25 vegades a porteria (contra el Chelsea). Sempre hi ha dificultats”, ha insistit.

Guardiola ha aprofitat per negar que aquest sigui el moment de més pressió des que està al Bayern. Ja la temporada passada li van caure moltes crítiques en ser eliminat en semifinals contra el Madrid amb un contundent 0-4 a Munic. “Sé com és treballar en un club gran com el Barça, el Madrid o el Bayern. Aquí amb guanyar la Bundesliga no hi ha prou. Si no guanyes el triplet no és suficient”, ha indicat mentre s’estenia: “En la meva professió si perds no et diuen què guapo ets. Si guanyo tinc raó i sóc un geni tàctic i si perdo no sé on vaig a parar”

En tot cas, Guardiola ha garantit un cop més que complirà el seu contracte amb el Bayern passi el que passi demà. “La vida és molt còmoda aquí”. Preguntat per un periodista justament espanyol, el tècnic català ha hagut de precisar que l’escàndol mediàtic d’un mal resultat és a Munic “molt menor que a Barcelona”. “Aquí la gent gaudeix molt del futbol, però també d’altres coses. El futbol no és la part central de les seves vides”.

Pel partit de demà, l’entrenador del Bayern recupera a Lahm i Schweinsteiger també entrarà a la convocatòria. Continuaran de baixa Ribéry, Robben, Javi Martínez, Alaba i Benatia.

Durant la roda de premsa a l’Allianz Arena, Guardiola ha aparegut amb una samarreta que portava el missatge de #Justiciaparatopo, en solidaritat amb la família del periodista argentí Jorge López mort durant el Mundial del Brasil.

stats