Ral·lis
Esports 10/11/2012

Loeb demostra la seva superioritat sobre asfalt i ja és líder a Catalunya

Després d'una primera jornada en superfície mixta, el francès de Citroën supera Latvala (Ford) per 27 segons i camina amb pas ferm cap a la seva vuitena victòria consecutiva

Martí Molina
2 min
Sébastien Loeb, durant el Catalunya-Costa Daurada

BarcelonaSébastien Loeb ha complert tots els pronòstics amb escreix i aquest dissabte s'ha situat líder al Ral·li Catalunya-Costa Daurada. El francès de Citroën, el millor sobre asfalt, ha aconseguit capgirar els 30 segons que li duia d'avantatge el noruec Ostberg (Ford) a mig matí, i ha acabat la jornada amb gairebé mig minut sobre el finlandès Jari-Matti Latvala (Ford).

El pilot francès, que arriba a la cita catalana amb el títol sota el braç, ha demostrat per quin motiu ha guanyat nou vegades el campionat del món. Tot i que l'asfalt era una mica lliscant, ha aconseguit 'enganxar' el seu Citroën a terra i ha marcat dos 'scratx' (millor temps), mentre que ha acabat segon en els altres quatre trams del dia.

"Els trams estaven una mica bruts, i la sortida del revolt era lliscant. Però he anat amb molta atenció per controlar Latvala", comentava el francès, que ho té tot de cara per guanyar aquest diumenge. Tot i que el finlandès no llança la tovallola. "Loeb ha atacat i m'ha estat difícil seguir-lo. Aconseguir el liderat serà complicat, perquè Loeb és d'aquells pilots que no cometen errades, però tot i això lluitaré fins al final".

Mentrestant, Ostberg, que divendres va superar els rivals en l'etapa mixta d'asfalt i terra, aquest dissabte ha perdut molt de temps i ara és cinquè, a un minut i mig, tot i que encara conserva alguna opció de pujar al podi.

En canvi, qui ha quedat definitivament fora de la lluita pels punts és el càntabre Dani Sordo. El pilot del RACC, que divendres va tenir una sortida de pista i partia amb 20 minuts de desavantatge, ha tingut un problema elèctric i el seu Mini tan sols funcionava amb tres cilindres. Això li ha impedit poder recuperar temps, i l'ha obligat a estar més temps del compte a l'assistència mecànica per solucionar l'averia.

Tanmateix, un cop arreglat el problema –amb una penalització addicional de gairebé cinc minuts–, ha estat dels més ràpids i ha marcat dos 'scratx', al Priorat –el tram més llarg del campionat sobre asfalt, de més de 44 quilòmetres– i a la Mussara.

"Un cop solucionats els problemes, estic molt content de com ha anat la tarda i, tot i ser conscient que no tinc opcions, demà [diumenge] sortiré a gaudir i intentar córrer al màxim", comentava Sordo.

Diumenge, últim dia

El Ral·li Catalunya-Costa Daurada i el Mundial s'acabaran aquest diumenge. Els pilots disputaran els últims 6 trams cronometrats, consistents en dues passades per Riudecanyes (7.50 h i 11.52 h), Santa Marina (8.51 h i 12.53 h) i La Serra d'Almos (9.47 h i 13.49 h), amb un total de 93,94 quilòmetres cronometrats.

Al migdia els pilots tornaran al parc tancat, i a la tarda es farà la cerimònia del podi a Salou.

stats