Mundials de ciclisme
Esports 25/09/2011

Mark Cavendish vola a l'esprint per proclamar-se campió del món

El ciclista britànic ha fet bona la feina de la seva selecció en el circuit més favorable als seus interessos, superant Matthew Goss i André Greipel

Albert Rabadan
1 min
Cavendish, al podi

BarcelonaL'esprintador britànic Mark Cavendish ha aconseguit guanyar el campionat del món de ciclisme a Copenhaguen sent el més ràpid a l'esprint. El de la Illa de Man ha fet bo el treball de la seva selecció, que ha controlat de cap a peus les sis hores de cursa, i d'aquesta manera s'han endut cap a casa el mallot de l'arc de Sant Martí, cosa que no aconseguien des de l'any 1965 amb Tom Simpson.

El recorregut, el menys dur des de Zolder 2002, ha propiciat que no hi hagués atacs en condicions, i fins i tot l'escapada de l'inici mai ha agafat un avantatge considerable. Només seleccions com Bèlgica, amb Van Summeren impulsant una escapada, o Itàlia, amb Visconti provant-ho a gairebé totes les passades per meta, han provat la seva combativitat sense resultats.

Al final, França ha estat qui més emoció hi ha posat, amb Anthony Roux aguantant des de l'escapada i Thomas Voeckler (amb Klaas Lodewyck, Nicki Sörensen i, per últim, s'hi ha sumat l'holandès Johnny Hoogerland) arribant escapat a l'última volta. Un cop atrapats, només 'ha hagut de veure la preparació de l'esprint final, en què el català Juan Antonio Flecha ha tingut un paper clau per la col·locació de Freire.

Tanmateix, el càntabre s'ha vist massa ràpidament a la segona plaça, i al voler tirar enrere per progressar s'ha quedat tancat. Qui no ha tingut rival malgrat l'ascens que tenia la recta de meta ha estat un Cavendish a qui tan sols se li ha apropat l'australià Matthew Goss, finalment plata, en els últims metres. El bronze ha estat per l'alemany André Greipel, que ha superat en una arribada de photo-finish a Fabian Cancellara.

stats