MOTOGP
Esports 10/11/2017

Márquez cau, Lorenzo domina als lliures

En el duel d'aspirants al títol, Dovizioso és tercer i Márquez, que no s'ha fet mal, cinquè

Martí Molina
1 min
Marc Márquez, al Circuit Ricardo Tormo de Xest

Enviat especial a XestAquest divendres ha començat l'activitat al circuit Ricardo Tormo de Xest, on totes les mirades estan posades a la categoria reina. Marc Márquez i Andrea Dovizioso es disputen el títol de la màxima categoria del motociclisme a l'última prova del certamen.

El primer test han sigut els lliures del matí, amb temps discrets per a Márquez (Honda) i Dovizioso (Ducati), que s'han agafat la sessió amb calma, amb l'objectiu d'agafar el pols al circuit i començar a fer proves mecàniques i de conducció. A la tarda, en canvi, el ritme ha millorat notablement -en part perquè ha augmentat la temperatura de l'asfalt- i els temps han sigut mig segon millors, de mitjana.

Si al matí el més ràpid havia sigut Andrea Iannone (Suzuki), amb un temps d'1:31.045, a la tarda el domini ha sigut per a Jorge Lorenzo (Ducati), que ha parat el cronòmetre a 1:30.640, tan sols una dècima millor que Dani Pedrosa (Honda).

Márquez ha dominat la sessió durant força estona, fins que s'ha vist relegat a la cinquena posició als últims minuts. El de Cervera ha provat de millorar temps, arriscant especialment al revolt d'entrada a meta i al final de la recta. Ha sigut, però, al novè revolt que ha perdut adherència a la roda davantera i ha anat a terra. Una caiguda sense conseqüències.

Dovi, al seu torn, que havia sigut quart al matí, ha millorat una posició a la tarda i ha quedat a 3 dècimes del millor temps, amb 3 d'avantatge respecte a Márquez.

Aquest dissabte es faran dues sessions lliures més, abans de la qualificació definitiva, prevista per a les 14.35 h.

stats