Waterpolo
Esports 08/04/2016

Mataró-Rubí i Sabadell-Sant Andreu, semifinals de la Copa de la Reina

Les maresmenques s'han imposat amb solvència al Saragossa (18-5), mentre que les vallesanes han derrotat el Madrid Moscardó (6-11)

Roger Requena
El CN Mataró en un partit d'aquesta temporada contra el Saragossa

BarcelonaLa Copa de la Reina de waterpolo vol seguir parlant català. Les seves primeres finalistes, les noies del Mataró i del Rubí, han fet els deures en la ronda de quarts de final i s'han imposat a Saragossa (18-5) i Madrid Moscardó (6-11) respectivament. Tots dos conjunts es veuran les cares a les semifinals d'aquest dissabte (12 h) on buscaran un lloc per la desitjada final de diumenge (13.50 h). A l'altre cantó del quadre hi serà el Sabadell, que també ha accedit a les semifinals en guanyar al Mediterrani (19-9), contra el Sant Andreu, botxí del Dos Hermanas (17-5).

Tot i la superioritat de les maresmenques, el Saragossa ha aconseguit mantenir el tipus en un partit que s'ha començat a desequilibrar a partir d'un parcial de 4-0 que ha situat les maresmenques amb un avantatge de 8-2 al descans que deixava el duel resolt. Les aragoneses, amb molts problemes en defensa, han acabat sucumbint al cada cop més afinat atac del Mataró, que ha tingut en Benekou (5 gols) Gragnolatti (4), les principals referències ofensives.

El Rubí, primer semifinalista

Sense res per decidir en el tram final, el Mataró ha pogut donar dosificar a les seves jugadores principals, de forma que han tingut minuts les menys habituals. El seu rival a les semifinals, el Rubí, s'havia classificat uns minuts abans amb un altre partit còmode. La manca de precisió de les vallesanes ha mantingut una relativa igualtat fins al descans, quan ja guanyaven 2-4.

La segona meitat només ha tingut un dominador, un Rubí que ha posat la directa i ha deixat sense opció a les madrilenyes. Els set gols d'Ortiz, quatre d'ells als últims vuit minuts, han liquidat les esperances d'un Moscardó sense que ha acabat claudicant.

El Sabadell, imparable

Qui també serà a les semifinals és l'imparable CE Sabadell, que està decidit a allargar una ratxa d'imbatibilitat en competicions espanyoles que dura des del maig del 2010. Les sabadellenques, vigents campiones de les últimes vuit edicions de Copa de la Reina, han deixat vist per sentència l'encreuament de quarts de final contra el Mediterrani amb un 8-0 al descans. La diferència, inapel·lable, ha quedat maquillada a la segona part, on les barcelonines han reaccionat anotant nou gols (19-9).

El darrer semifinalista serà el Sant Andreu, després del triomf de les noies de Javi Aznar sobre el Dos Hermanas (17-5). Al descans, l'equip andreuenc guanyava per un clar 7-2, però un tercer quart demolidor (15-3) ha acabat per decidir la semifinal. Al darrer quart, el Sant Andreu s'ha relaxat pensant en el repte d'intentar derrotar el Sabadell.