MOTO3
Esports 05/05/2013

Maverick Viñales guanya a Jerez una cursa que acaba abans d'hora per la caiguda d'Alan Techer

A la volta 18, el pilot francès ha caigut i direcció de cursa ha decidit mostrar la bandera vermella. El de Roses ha guanyat perquè ja s'havien completat 2/3 de la cursa

Nuria García
Maverick Viñales, pilot de Moto3, ha aconseguit el seu primer triomf de la temporada a Jerez / PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP

BarcelonaMaverick Viñales ha guanyat la cursa de Moto3 al circuit de Jerez. El pilot de Roses s'ha vist beneficiat per la bandera vermella que direcció de cursa ha mostrat a sis voltes per al final. Com va passar a Austin, la cursa de Moto3 de Jerez també s'ha hagut d'interrompre a causa d'una caiguda. El pilot Alan Techer ha caigut quan s'havien completat 17 voltes i direcció de cursa ha decidit mostrar la bandera vermella. Com ja s'havien completat els 2/3 de la cursa, el pas per meta d'aquella volta ha estat definitiu.

Així, Maverick s'ha imposat seguit del balear Lluís Salom, que tot just estava preparant l'atac. Des de l'inici, pel podi han lluitat Maverick Viñales, Álex Rins i Lluís Salom. El barceloní però, quan s'havia superat l'equador de la cursa, ha caigut –igual que el seu company d'equip, Àlex Márquez– i, tot i que ha intentat tornar a la pista, s'ha hagut de retirar. El triomf se'l jugarien Maverick Viñales i Lluís Salom i finalment el guanyador ha estat el català, que s'ha vist beneficiat per la bandera vermella i ha aconseguit el seu primer triomf aquesta temporada.

El podi l'ha completat l'alemany Jonas Folger. Pel que fa a la resta de catalans, Isaac Viñales ha estat 17è i Àlex Márquez, que tot i que ha caigut ha tornat a la pista, ha acabat la cursa en la 23a posició.

Després del podi, direcció de cursa ha anunciat que el pilot Alan Techer estava conscient. Segons han explicat els metges del centre mèdic del circuit als micròfons de Telecinco, Techer ha perdut el coneixement just després de la caiguda i més tard l'ha recuperat. El pilot ha estat intubat abans de ser traslladat en ambulància a l'hospital.