Ral·lis
Esports 08/11/2012

Més d’un miler de fidels s’apleguen a l’avinguda de la Catedral per veure la sortida del Ral·li Catalunya

Els trams cronometrats comencen aquest divendres, amb una etapa mixta que combina les superfícies de terra i asfalt i que acaba amb un tram urbà per Salou

Martí Molina
2 min
La Catedral de Barcelona ha acollit l'inici del Ral·li Catalunya - Costa Daurada

BarcelonaL’avinguda de la Catedral de Barcelona ha estat l’escenari escollit pel RACC per començar oficialment la 48a edició del Ral·li Catalunya-Costa Daurada. Una prova que serveix per tancar el Mundial de l’especialitat, i que s’acabarà diumenge.

Després que aquest dijous al matí s’hagi fet el ‘shakedown’, un petit tram cronometrat per establir l’ordre de sortida dels participants, a la tarda els vehicles han deixat Salou –on hi ha la base de la prova- i s’han traslladat a Barcelona.

“És una bona notícia que el ral·li comenci a Barcelona, i que hi hagi tanta gent”, ha dit l’alcalde de la ciutat, Xavier Trias. I és que l’afluència de seguidors no ha decebut ni les autoritats ni els espectadors. Més d’un miler d’aficionats han estat pendents d’aquest esdeveniment, que ha tingut com a punts forts la firma d’autògrafs per part dels pilots, i la sortida, on els cotxes han passat pel Portal de l’Àngel fins a plaça Catalunya.

“Normalment és difícil poder anar a veure els trams, i aquesta és una bona manera d’apropar el ral·li als aficionats, i tothom n’està content. Els seguidors, perquè veuen els pilots i els cotxes, i les marques i els patrocinadors pel ressò mediàtic de l’esdeveniment”, comentava a aquest diari Amant Barfull, director de la prova.

Homenatge a Loeb

Sébastien Loeb no ha fallat i al ‘shakedown’ ha estat el més ràpid. El pilot de Citroën, nou vegades campió del món, s’acomiada de la competició a Catalunya, tot i que ja va dir fa uns dies que la temporada vinent participarà en “tres o quatre ral·lis”, però ni de bon tros completarà el campionat.

El francès, que ha batut tots els registres en aquesta especialitat, ha rebut un petit homenatge per part del RACC (l’entitat organitzadora d’aquest ral·li). “No només destaca per la seva capacitat com a pilot, sinó també per la seva condició humana”, ha comentat Sebastià Salvadó, president del RACC.

Gràcies al fer que ha estat el més ràpid en el tram introductori, Loeb ha pogut escollir sortir l’últim (d’entre els pilots capdavanters que participen al Mundial) aquest divendres. El de Citroën prefereix sortir més endarrerit, però també trobar-se les pistes de terra netes i així poder treure el màxim rendiment del seu cotxe.

El pilot francès, acompanyat del seu inseparable copilot Daniel Elena, ha guanyat set vegades consecutives a Catalunya, i pretén tancar el seu cicle al Mundial amb una nova victòria. De fet, aquest dijous ha recordat que va participar per primera vegada a una prova del Campionat del Món precisament a Catalunya, el 1999. “Vaig venir que no em coneixia ningú, i marxo amb nou títols”, explicava davant la catedral de Barcelona, amb una barreja de nostàlgia i orgull.

stats