Esports
Esports 10/07/2013

La Federació de Municipis de Catalunya es manifesta en defensa de l'esport amateur català

Uns 200 assistents s'han reunit a l'Auditori del Col·legi d'Arquitectes de Barcelona

àlex Gozalbo
1 min
Reunió a l’Auditori del Col·legi d’Arquitectes de Barcelona

BarcelonaLa Federació de Municipis de Catalunya (FMC) s'ha manifestat aquest dimecres en defensa de l'esport amateur català i considera un atac gravíssim les actuacions inspectores a les entitats esportives catalanes. Uns 200 assistents s'han reunit en una jornada per reivindicar el sistema esportiu a l'Auditori del Col·legi d'Arquitectes de Barcelona.

La Federació de Municipis de Catalunya sol·licitarà al Govern espanyol ampliar la moratòria en les actuacions inspectores a les entitats esportives sense ànim de lucre en l'àmbit de l'esport no professional fins a produir-se un canvi normatiu que contempli la realitat de l'esport de base i amateur. A més, proposarà al govern de la Generalitat l'encàrrec d'un informe jurídic a un despatx de reconegut prestigi i experiència per tal que elabori una proposta normativa que contempli aquestes realitats i que garanteixi la seguretat jurídica de les entitats esportives. També instarà el Parlament de Catalunya a traslladar al Congrés de Diputats la necessitat d'efectuar els canvis legislatius necessaris per preservar els valors socials de la tasca realitzada per aquest col·lectiu.

La Federació de Municipis reitera la necessitat d'anar conjuntament amb el govern de la Generalitat, les entitats municipalistes, les entitats locals, les federacions esportives i la resta d'entitats vinculades al sector esportiu.

stats