Política Esportiva
Esports 20/01/2011

Ivan Tibau agafa el relleu d'Anna Pruna a la Secretaria General de l'Esport

Tibau no ha concretat quina serà la seva política però sí que ha anunciat retallades i s'ha mostrat prudent a l'hora de parlar del futur de les seleccions

Albert Solé
2 min
Ivan Tibau, el nou secretari general de l'Esport, fa el traspàs de poders amb la seva predecessora Anna Pruna.

BarcelonaIvan Tibau ha agafat les regnes de l'esport català aquesta tarda de manera oficial. Avui s'ha fet el traspàs de poders a la Secretaria General de l'Esport entre Anna Pruna i l'excapità de la selecció catalana d'hoquei en un acte al Museu Melcior Colet de Barcelona. Després d'una hora de reunió en la que Anna Pruna li ha explicat com està l'esport català quatre anys després de la seva arribada, i quins són els projectes que hi ha a mig fer, i que confia que no aturin. I és que Pruna ha volgut deixar clar en el seu últim dia en el càrrec que "els polítics tenim l'obligació d'engegar projectes que vagin més enllà del nostre mandat".

El nou secretari general de l'Esport no ha volgut donar cap pista de quins seran els eixos del seu mandat –ho farà més endavant quan hagi pres les mides al càrrec– ni quines polítiques seran prioritàries, però sí que ha deixat una cosa clara "De retallada pressupostària n'hi haurà segur, però encara és d'hora per dir a on, primer vull veure com està tot", ha dit un Ivan Tibau molt prudent amb les paraules, conscient del seu nou càrrec d'alta responsabilitat política. Tant prudent, que fins i tot ha sigut un punt fred a l'hora de valorar quina serà la seva defensa de les seleccions catalanes i el seu reconeixement: "Tenim idees de com treballar per la oficialitat, però sense recursos les idees soles no van enlloc; primer hem de mirar amb què comptem i cap a on dirigim les nostres prioritats". I encara ha sigut més tebi quan ha volgut marcar distància amb el seu passat com a defensor de les seleccions, no en va va ser dels primers esportistes d'elit que va dir públicament que preferia jugar amb Catalunya abans que amb Espanya: "Allò va ser una època, molt gloriosa, però allò no té res a veure amb el fet que jo estigui ara aquí; jo em vaig posicionar en el seu moment i he fet una carrera política, i si m'han escollit és perquè tenia el perfil que el President volia".

stats