CURSES DE MUNTANYA

Kilian Jornet afronta aquest estiu el primer intent del repte de l'Everest

L'atleta català ha presentat el calendari que té previst per a aquest estiu, en el qual destaca un primer intent a l'Everest i la participació en proves d'Europa i els EUA

Kilian Jornet ha presentat el seu calendari de la temporada d'estiu. El corredor català ha decidit no participar en competicions específiques i farà proves per Europa i els EUA. Abans, però, viatjarà a l'Himalaia per avançar en el projecte Summits of My Life [Els cims de la meva vida] i fer una primera aproximació a l'Everest. De totes maneres, en aquest sentit ha explicat que creu que "serà un projecte a llarg termini, d'anys".

L'objectiu del corredor en aquesta primera aproximació a la muntanya més alta del món és, doncs, coneixe'n a fons les particularitats per afrontar reptes més ambiciosos d'aquí a un temps. "El meu viatge a l'Everest serà per aprendre. Per conèixer bé la muntanya. No sé quan podrem intentar el repte, dependrà molt del temps i l'aclimatació", ha explicat Jornet.

Després d'aquesta expedició a l'Everest, Kilian Jornet començarà a disputar proves. La primera, a Alaska, on farà una cursa vertical anomenada Mount Marathon durant el mes de juliol. Uns dies després, el corredor català participarà a la Hardrock i posteriorment viatjarà a Noruega, a una cursa de la qual és coorganitzador, la Tromsö Skyrace. En el mateix país correrà una prova de quilòmetre vertical a mitjans d'agost. Per acabar la temporada d'estiu, Kilian Jornet serà al Pirineu per disputar l'Ultra Pirineu.