BARCELONA WORLD RACE

L''Hugo Boss' arriba a Gibraltar i aconsegueix un nou rècord

El Neutrogena, comandat pel barceloní Guillermo Altadill i el xilè José Muñoz, ha avançat el GAES Centros Auditivos i és segon

Tres dies i 7 hores van trigar Jean-Pierre Dick i Loïck Peyron a bord del Virbac-Paprec 3 a arribar a l'Estret de Gibraltar en l'anterior edició de la Barcelona World Race. L'Hugo Boss del britànic Alex Thomson i l'alacantí Pepe Ribes, líder d'aquesta edició, ha entrat a l'oceà Atlàntic i ha rebaixat aquest rècord. Thomson i Ribes han aconseguit arribar a Gibraltar en 2 dies, 5 hores i 50 minuts.

Deixant l'anècdota de banda i complertes les primeres 48 hores de regata, Thomson i Ribes no pensen ni en el rècord ni en el liderat, sinó en el complicat pas de l'estret: "Tots els butlletins diuen que a Gibraltar tindrem uns 15 nusos al costat est, però en el costat oest bufa molt de vent i probablement tindrem uns 25 o igual 30 nusos", ha assenyalat aquest matí Pepe Ribes.

El regatista també ha parlat del rècord: "El rècord està bé, però no és buscat, simplement ens ho hem trobat. Ara el que volem és sortir d'aquí el més ràpid possible. Tampoc pensem en la meteorologia que ens trobarem a l'Atlàntic, el que ens preocupa és navegar amb 30 nusos de vent a l'estret, és delicat", ha afegit.

Lluita catalana

Tot i l'aparent superioritat de l'Hugo Boss, els primers quatre vaixells de la cursa es mantenen bastant junts, en unes 27 milles. Durant aquesta jornada de divendres, el Neutrogena, comandat pel barceloní Guillermo Altadill i el xilè José Muñoz ha trepitjat l'accelerador i s'ha col·locat segon, després de superar el GAES Centros Auditivos i el Cheminées Poujoulat.

L'embarcació de Guillermo Altadill i José Muñoz és a 13 milles d'Alex Thomson i Pepe Ribes. La tercera plaça és ara per Jean Le Cam i Bernard Stamm, mentre que Anna Corbella i Gerard Marín han caigut a la quarta posició i estan a unes 27 milles del líder. Els catalans han estat els que més s'han apropat a la costa africana al mar d'Alborán.