Pirena 2011

El seu compatriota i perseguidor, Ullrich Kuhn, ha quedat quart i ha perdut molt de temps

L'alemany Tom Andres torna a guanyar i té la victòria d'aquesta edició a la butxaca

Andres té més de 5 minuts d'avantatge sobre el segon classificat, Kuhn, i pot revalidar el títol aconseguit l'any passat

Una copiosa nevada ha acomiadat la segona etapa andorrana de Pirena Advance a Grandvalira-Grau Roig. L'etapa 13 de la ruta blanca dels Pirineus ha estrenat l'emblemàtic espai de Peretol, al domini Grandvalira-Grau Roig, oferint als participants una etapa alpina curta però molt exigent. Pronunciats desnivells han marcat el ritme de carrera i els múixers més forts han sigut els més beneficiats amb aquest impressionant traçat. El treball que en els últims dies ha fet l'equip de l'estació andorrana ha permès viure una jornada de postal, amb molt bona neu i amb les nevades muntanyes de Grau Roig de fons.

L'etapa se l’ha anotada l'alemany Tom Andres (Gaes/Josera) per davant del navarrès Iker Ozcoidi (Gaes/Ternua) i del també alemany Karl Habermann (Advance). Per darrere ha quedat el gran rival d'Andres en aquesta Pirena, Ullrich Kuhn (Advance), que en aquesta recta final de la ruta no ha pogut mantenir el ritme endiablat que va mostrar en les primeres jornades. Andres té pràcticament assegurada la revàlida del títol, ja que compta amb més de 5 minuts d'avantatge en la general respecte a Kuhn. Ozcoidi també s'assegura una posició de podi, ja que té Habermann a més de dos minuts.

En la categoria de gossos nòrdics la suïssa Sibylle Marthy pot haver donat el cop de gràcia en aquesta etapa. Una vegada més les característiques alpines del traçat l’han beneficiada i ha completat l'etapa amb un minut i mig de marge sobre el seu gran rival, Lázaro Martínez (Lazaro’s Team/Prullans.net). A Martínez, gran expert en descensos ràpids, li ha faltat un tram més llarg de baixada per poder compensar el temps que la suïssa li ha pres en la pujada, que com s'ha comprovat en aquesta Pirena és la seva especialitat. La diferència de pes entre els dos múixers ha estat decisiva en aquestes etapes amb pronunciades pendents. El guanyador de 2009 es podria haver de conformar amb una segona posició aquest any, però és un gran resultat si es té en compte que el seu equip ha estat format per gossos molt joves que s'han estrenat aquí en la competició i que, malgrat això, s'han mostrat molt competitius.

L'etapa de Grandvalira-Grau Roig no ha comptat amb la participació dels esquí jòrers per les característiques del traçat. Demà sí que tindran oportunitat de disputar la de Naturlàndia al costat dels trineus. Última parada abans de la gran festa final de La Molina. Serà aquest dissabte a partir de les 10 del matí. Una jornada festiva que comptarà amb la participació del guanyador del Dakar 2011 en motos, Marc Coma, i del seu company d'equip, Joan Pedrero.

Més continguts de