GOLF
Esports 07/05/2011

Olazábal: "Tots els homenatges que es retin a Seve seran insuficients"

Al costat de Seve Ballesteros, Olazábal va formar la millor parella de la història en els enfrontaments biennals de la Ryder Cup amb els Estats Units (dues derrotes en onze partits)

Efe
2 min
Olazábal ha lluït un crespó negre durant la tercera ronda de l'Open d'Espanya de Golf.

BarcelonaEl jugador donostiarra Txema Olazábal ha comentat sobre la mort de Severiano Ballesteros que no creu que "tots els homenatges" que es retin a partir d'ara al santanderí siguin suficients, per "tot el que va fer per l'esport i pel que va representar en el golf".

Olazábal no podia contenir les llàgrimes en el camp de pràctiques del Reial Club de Golf el Prat abans de sortir a disputar la tercera jornada de l'Open d'Espanya.

Estava molt afligit i en acabar les pràctiques s'ha creuat al camp amb Miguel Ángel Jiménez, més sencer que ell, que veient la seva tensió se li ha abraçat i li ha dit: "Tranquil perquè almenys no ha patit".

"La meva relació amb Seve va començar el 1983 o el 1984. Jo era encara 'amateur' i em va trucar per jugar un partit benèfic amb ell. Va ser una cosa que em va honrar, de què sempre li he estat agraït, per haver-me donat llavors l'oportunitat de jugar al seu costat", ha recordat Olazábal.

El golfista donostiarra ha explicat que ha viscut "tants moments" de la seva vida amb Ballesteros que no podria destacar-ne un. "Tots han estat molt entranyables i especials", ha dit. "El que més destacaria de la seva personalitat és la seva força, la seva passió per tot el que feia, el seu esperit de lluita i, evidentment, una passió il·limitada pel golf", ha recordat.

Ha explicat que l'última vegada que va parlar amb Seve va ser a Pedreña, el dissabte següent al Masters d'Augusta. "Vam parlar del torneig i també de la Ryder Cup, estava content que jo fos el capità d'Europa l'any vinent", ha indicat.

Olazábal es convertirà en el segon golfista espanyol que capitaneja l'equip europeu després de Severiano Ballesteros, que va exercir aquest paper l'any 1997, en l'edició que es va desenvolupar a Valderrama (Cadis) i que va concloure amb triomf d'Europa.

Al costat de Seve Ballesteros, Olazábal va formar la millor parella de la història en els enfrontaments biennals de la Ryder Cup amb els Estats Units (dues derrotes en onze partits).

stats