Esports
Esports 12/04/2012

Les federacions esportives volen que els Mossos no cobrin els serveis de trànsit

En una carta enviada al conseller d'Interior, Felip Puig, els esportistes comuniquen que no poden assumir aquesta nova taxa

Efe
2 min

BarcelonaLa Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) i les federacions catalanes d'atletisme, automobilisme, ciclisme, motociclisme i triatló han fet arribar aquest dijous una carta al conseller d'Interior, Felip Puig, per demanar-li una reunió urgent després que la Generalitat hagi començat a cobrar pels serveis dels Mossos d'Esquadra en proves de carreteres obertes al trànsit.

Aquesta nova taxa s'ha fet efectiva després de l'aprovació del decret de mesures fiscals, financeres i administratives, publicat el passat 23 de març al 'Diari Oficial de la Generalitat', que elimina la gratuïtat en els serveis policials en aquelles competicions organitzades per entitats sense ànim de lucre com són les federacions.

El president de la UFEC, David Moner, i les federacions afectades van acordar, en una reunió celebrada ahir, demanar aquesta reunió urgent amb el conseller d'Interior, "després de la situació de preocupació i desemparament" en què es troben per aquest fet, ha explicat la UFEC en un comunicat.

El sobrecost en l'organització d'aquest tipus de carreres pot suposar la pràctica desaparició de moltes, ja que la normativa determina l'abonament de 33,60 euros diaris per agent que participi en l'operatiu i dia que duri la competició.

La UFEC i les federacions anteriorment citades consideren que el servei dels Mossos d'Esquadra és "absolutament imprescindible" en proves de carreteres obertes al trànsit.

Calculen que l'aplicació d'aquest nou decret afecta, durant la temporada, aproximadament a 17 duatlons i triatlons, 27 proves d'atletisme, 96 carreres ciclistes, 29 proves d'automobilisme i 15 de motociclisme.

En la carta enviada a Felip Puig, la UFEC i les cinc federacions afectades li comuniquen que ni les federacions ni els clubs ni els esportistes poden assumir aquesta nova taxa i que, per tant, l'esport de promoció està en una situació molt delicada, ja que en temps de crisi els clubs gairebé no tenen patrocinadors.

stats