La Vuelta
Esports 07/09/2013

El port de La Gallina corona Ratto en una jornada duríssima a la Vuelta

Joaquim Rodríguez puja a la quarta posició de la general mentre diversos ciclistes pateixen hipotèrmies per la pluja i el fred camí d'Andorra

Albert Rabadan
2 min
Daniele Ratto

BarcelonaLa Vuelta a Espanya ha passat un dia extrem en la seva catorzena etapa, amb sortida a Bagà i arribada al port de la Collada de la Gallina. El fred i la pluja han fet patir al pilot, que després de més d'una setmana de calor ha vist com diversos ciclistes havien d'abandonar, com ara l'italià Ivan Basso (Cannondale), que estava entre els deu primers de la general.

"Sobretot a la baixada d'Envalira les condicions eren extremes, dels dies que més fred he passat en la meva carrera", ha declarat el veterà Juanma Gárate a les càmeres de TVE. A aquelles alçades hi havia una escapada formada per Steve Chainel (Ag2r La Mondiale), Philippe Gilbert (BMC), Daniele Ratto (Cannondale), Graeme Brown i el murcià Luis León Sánchez (Belkin), que ha acabat abandonant a mitja etapa amb símptomes d'hipotèrmia.

Ratto s'ha escapat en solitari amb unes grans habilitats pel descens, i aguantant bé les àmplies diferències en els ports ha aconseguit vèncer l'etapa en solitari. El grup dels favorits rodava amb més de cinc minuts de retard al començar l'últim port i començava les hostilitats en aquells moments.

El fort ritme del campió croat Robert Kiserlovski (RadioShack) pel seu líder Chris Horner, ha afavorit que tant el nord-amercià com el líder, Vincenzo Nibali (Astana), s'escapessin i arribessin destacats a la meta. Joaquim Rodríguez (Katiuixa) no els ha pogut seguir, però ha anat de menys a més i ha pujat al quart lloc de la general, en gran part afavorit pel defalliment de l'irlandès Roche, que era segon.

Vuelta a Espanya, catorzena etapa (Bagà – Coll de la Gallina, 156 km):

1r Daniele Ratto (Cannondale) 4h 24' 00"

2n Vincenzo Nibali (Astana) a 3' 53"

3r Chris Horner (RadioShack) a 3' 55"

4t Joaquim Rodríguez (Katiuixa) a 4' 11"

5è Samuel Sánchez (Euskaltel) a 4' 19"

Vuelta a Espanya, classificació general provisional:

1r Vincenzo Nibali (Astana) 53h 56' 49"

2n Chris Horner (RadioShack) a 50"

3r Alejandro Valverde (Movistar) a 1' 42"

4t Joaquim Rodríguez (Katiuixa) a 2' 57"

5è Domenico Pozzovivo (Ag2r La Mondiale) a 3' 43"

stats