Vuelta a Espanya
Esports 08/09/2011

Gavazzi és el més hàbil i s'imposa a l'escapada de 'Purito' i Jufré

Els catalans Joaquim Rodríguez i Josep Jufré estaven a la mateixa escapada que el pilot ha deixat arribar i ha entrat a més de set minuts

Albert Rabadan
2 min

BarcelonaL'italià Francesco Gavazzi (Lampre-ISD) manté el seu bon rendiment a les competicions a Espanya i ha sumat la més important de les seves victòries a la divuitena etapa de la Vuelta a Espanya acabada a Noja. El ràpid ciclista llombard ha pogut rematar la nombrosa escapada que el pilot ha deixat marxar en una jornada de mitja muntanya que ha servit de transició abans de la tornada al sempre difícil País Basc 33 anys després.

L'escapada s'ha seleccionat gràcies als atacs al port de primera categoria de Las Alisas, on han pogut eliminar un rival sempre perillós a l'esprint com Heinrich Haussler (Garmin-Cérvelo). Tanmateix, qui ha estat més aprop d'aconseguir la victòria en solitari en aquest grup que tenia dos dels tres catalans que participen a la Vuelta -Joaquim Rodríguez i Josep Jufré- ha estat el portuguès Sergio Paulinho (RadioShack), que ha marxat al Puerto de Fuente las Varas i gairebé aprofita la falta d'entesa al grup de darrere.

Finalment, un atac de Kristof Vandewalle (Quick Step) a uns dos quilòmetres per final ha arrossegat a Gavazzi, que no ha tingut cap problema en batre'l a l'esprint. Per la tercera plaça, els retrets dels quilòmetres previs han evitat que s'atrapés la parella victoriosa.

Vuelta a Espanya, divuitena etapa, (Solares – Noja, 174,6km):

1r Francesco Gavazzi (Lampre-ISD) 4h24'42”

2n Kristof Vandewalle (Quick Step) m.t.

3r Alexandre Geniez (Skil-Shimano) a 10”

4t Nico Sijmens (Cofidis) a 10”

5è Matteo Montaguti (Ag2r) a 10”

(…) 8è Joaquim Rodríguez (Katiuixa) a 10”

13è Josep Jufré (Astana) a 4'03”

125è Alberto Losada (Katiuixa) a 8'46”

Classificació general provisional:

1r Juanjo Cobo (Geox-TMC) 74h04'05”

2n Chris Froome (Sky) a 13”

3r Bradley Wiggins (Sky) a 1'41”

4è Bauke Mollema (Rabobank) a 2'05”

5è Denis Mentxov (Geox-TMC) a 3'48”

(…) 20è Joaquim Rodríguez (Katiuixa) a 10'57”

40è Alberto Losada (Katiuixa) a 1h1310”

51è Josep Jufré (Astana) a 1h34'50”

stats