CICLISME
Esports 26/04/2011

Katiuixa busca un bon suport per a Joaquim Rodríguez al Giro d'Itàlia

Les baixes dels italians Filippo Pozzato i Luca Paolini aporten un bloc de l'equip rus molt més fort per poder donar suport al català a les muntanyes de la "corsa rosa"

Albert Rabadan
1 min

BarcelonaMalgrat que Filippo Pozzato els va donar l'any passat una etapa a la volta del seu país, l'excampió italià no entra a la selecció de corredors de l'equip Katiuixa per al Giro d'Itàlia, igual que el seu compatriota Luca Paolini. Els seus llocs seran ocupats pels russos Eduard Vorganov i Pavel Brutt, ambdós amb bones actuacions aquest any, sobretot el segon, en el calendari italià.

L'explicació de l'equip és la necessitat de portar un equip fort en muntanya per donar suport al Purito Rodríguez, que intentarà la victòria a la primera gran volta de la temporada amb Danilo di Luca com a segona espasa, i homes de confiança com Alberto Losada i Dani Moreno. En canvi, la mala relació de Pozzato amb el director esportiu Andrei Txmil i la falta de resultats d'aquest a les clàssiques apunten la veritable justificació.

Decepció en tancar les clàssiques

Per descomptat, el 26è lloc a 1'14" del guanyador Philippe Gilbert a la Lieja-Bastogne-Lieja no era el que el corredor de Katiuixa esperava. El de Parets del Vallès va admetre haver-se sentit "buit de forces" a l'hora de poder seguir els moviments decisius i assenyala la seva al·lèrgia al pol·len com un dels possibles motius. "Crec que em va afectar molt més del que m'esperava en un dia de tanta calor", va admetre el català.

stats