Ciclisme
Esports 03/02/2013

El belga Kenny Dehaes s'emporta l'esprint inaugural de la Challenge de Mallorca a Palma

La cursa ciclista balear, que manté quatre dies de competició independents, ha estat el debut de la temporada 2013 de l'últim guanyador del Tour, Bradley Wiggins

Albert Rabadan
1 min

BarcelonaEl calendari del ciclisme espanyol de la temporada 2013 ha començat aquest diumenge, com cada any, amb la Challenge de Mallorca, que consta de quatre dies de competició independents. Per tant, no hi ha classificació general i els equips no tenen l'obligació de fer sortir cada dia els mateixos corredors; un format únic entre les proves oficials UCI.

Del Trofeu Palma (116 km de circuit urbà) n'ha sortit victoriós el belga Kenny Dehaes (Lotto-Belisol), que ha sorprès amb un esprint llançat des de molt lluny al que Tyler Farrar, vencedor en el mateix Passeig Marítim l'any 2011, no ha pogut reaccionar a temps i ha quedat en segona posició. Els esprintadors Ben Swift, Alessandro Petacchi i Fran Ventoso han completat el top-5 d'una jornada marcada per l'escapada de Fran Moreno (Caja Rural) i Perrig Quemeneur (Europcar) i els intents dels joves de l'equip Euskadi.

Els trofeus de Migjorn, Deià i Platja de Muro completaran aquesta Challenge de Mallorca, que avui ha vist el debut de Bradley Wiggins a la temporada 2013. El britànic, que porta setmanes fent la pretemporada a l'illa, s'ha endut a més el premi de la combativitat.

stats