Operació Port
Esports 22/03/2013

Eufemiano Fuentes reclama diners al Reial Madrid

L'advocat del metge nega que tingui res a veure amb l'operació Port, mentre que el club assegura que és per un viatge a Madrid per declarar a favor del club en la demanda al diari 'Le Monde'

Ara / Efe
2 min

BarcelonaEl metge Eufemiano Fuentes, acusat en el judici de l'operació Port, ha dit aquest divendres que ha reclamat un deute "que està a punt de prescriure" al Reial Madrid, que ha explicat que es tracta de les despeses de viatge per assistir a la vista d'una demanda del club contra el diari francès 'Le Monde'.

Al final de la sessió d'aquest divendres del judici que se celebra al jutjat penal número 21 de Madrid, Fuentes ha dit en declaracions a Ràdio Nacional d'Espanya que la seva intenció de reclamar al Reial Madrid és "cobrar el deute" que el club té amb ell, "que està a punt de prescriure", però no ha volgut detallar a què fa referència.

"No puc contestar", ha assenyalat quan el periodista li ha preguntat si el deute obeïa a algun tractament mèdic, mentre que l'advocat de Fuentes, Tomás Valdivielso, ha dit que el tema no està relacionat amb l'operació Port.

Un portaveu del Reial Madrid ha explicat que els diners que es deuen a Fuentes són de les despeses de viatge corresponents a la seva assistència a Madrid a la vista de la demanda que el club va interposar contra 'Le Monde' després que el diari francès va assegurar el 2006 que l'entitat tenia relació amb la trama de dopatge investigada a l'operació Port.

El portaveu del club madrileny ha assegurat que el Reial Madrid està disposat a abonar les despeses de Fuentes, però que no els n'ha presentat cap justificant, i ha afegit que el metge reclama també els diners que suposadament va deixar de percebre per les consultes privades que no va poder atendre durant el viatge.

El febrer del 2009, el jutjat de primera instància número 19 de Madrid va condemnar 'Le Monde' i el seu periodista Stéphane Mandard a indemnitzar amb 300.000 euros el Reial Madrid, i amb 30.000 euros el director dels seus serveis mèdics, Alfonso del Corral, per intromissió en el honor.

El representant del Reial Madrid ha assenyalat així mateix que les paraules de Fuentes són un intent d'aquest desviar l'atenció del judici en què s'enfronta a una pena de dos anys i mig de presó per un delicte contra la salut pública per les transfusions de sang practicades a esportistes entre els anys 2001 i 2006.

stats