VUELTA A ESPANYA

Serà la novena etapa

Barcelona serà seu d'un final d'etapa de la Vuelta a Espanya 13 anys després

El 26 d'agost Barcelona serà seu de l'arribada d'una etapa de la Vuelta Ciclista a Espanya, fet que no es produïa des de feia 13 anys

Després de 13 anys d'absència (l'última vegada va ser el 1999) la capital catalana tornarà a rebre una etapa de la Vuelta Ciclista a Espanya. En concret, serà la 9a etapa, que es disputarà el proper dia 26 agost de 2012 entre Andorra i Barcelona. L'etapa sortirà d'Andorra i arribarà a Barcelona amb la meta a l'avinguda de l'Estadi Olímpic (mateix punt que quan va arribar el Tour de França el 2009). Per a aquesta etapa, l'organització de la Vuelta comptarà amb la col·laboració de l'Ajuntament i la Diputació de Barcelona.

La 67a Vuelta a Espanya arrencarà a Pamplona el dia 18 d'agost i finalitzarà a Madrid el dia 9 de setembre, després de 21 etapes. L'acte de presentació de la mateixa tindrà lloc a Pamplona el proper 11 de gener.

Aquest any, la Vuelta espera de 20 a 22 equips, amb un màxim de 200 participants, i mobilitza durant el seu recorregut una caravana formada per 1.500 persones. 147 països seguiran la prova a través de la televisió.