Publicitat
Publicitat

Ciclisme

El clenbuterol, "el dopatge de les models"

Reduir la sensació de gana per perdre pes més ràpidament, augmentar la massa muscular o disminuir l'acumulació de greix són alguns dels efectes del clenbuterol

El clenbuterol és un fàrmac que s'empra com a broncodilatador i descongestionant en les malalties respiratòries .

Aquest fàrmac , receptat en persones que pateixen problemes respiratoris , com l'asma , apareix a la llista de substàncies prohibides per l'Agència Mundial Antidopatge ( AMA ) per les seves característiques estimulants i anabolitzants i compta amb nombrosos antecedents d'ús en el món de les competicions .

És una substància química de síntesi que actua sobre el metabolisme de lípids i proteïnes augmentant la massa muscular i disminuint l'acumulació de greix . En altes concentracions , pot causar intoxicacions alimentàries .

En alguns països està prohibit per a ús humà i animal a causa dels seus efectes secundaris , entre ells risc d'infart , irritació , agressivitat i espasmes .

Està prohibit en les competicions hípiques . En el món del culturisme , s'associa als esteroides i anabolitzants .

El clenbuterol es pot prendre en forma de pastilles , aerosols o injeccions . Se'l coneix també com el " dopatge de les models " , ja que el seu primer efecte és reduir la sensació de fam , per la qual cosa ajuda a perdre pes .

El producte està autoritzat si hi ha un certificat mèdic que justifica el seu ús per tractar una malaltia .

Històries de superació esportiva

Més continguts de

Històries de superació esportiva
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT