Ciclisme
Esports 06/03/2013

Una conversa telefònica intervinguda relaciona l'exciclista català Josep Antoni Escuredo amb l'operació Port

És una trucada entre el doctor Eufemiano Fuentes i algú sense identificar, tot i que totes les dades coincideixen amb l'actual seleccionador espanyol de ciclisme en pista

Efe
2 min

Madrid"El que m'havies encarregat, ja ha arribat", va dir el metge Eufemiano Fuentes per telèfon a un corredor anomenat José, que el 16 de maig del 2006 el va trucar des d'un número amb prefix de Girona (972) i li va explicar que unes setmanes abans havia aconseguit una medalla de plata en uns Mundials.

La conversa, que va ser intervinguda per la Guàrdia Civil, s'ha escoltat avui en el judici de l'operació Port, i encara que el nom de l'interlocutor no figura, totes les dades coincideixen amb l'excorredor i actual seleccionador espanyol de ciclisme en pista, Josep Antoni Escuredo.

Així, el corredor, identificat només pel seu nom de pila –José– parla des d'un telèfon amb prefix de Girona (972), on Escuredo va néixer el 19 de gener del 1970. També dóna detalls de la medalla obtinguda que es corresponen amb la medalla de plata aconseguida pel ciclista el 14 d'abril del 2006 a la prova de cursa keirin, en els Mundials de Ciclisme en Pista disputats a Bordeus (França).

De fet, els comentaris que fa durant la conversa –"en vaig fer dos de nou [...]; sóc l'únic tio que ha estat a les quatre proves, però no n'he guanyat cap"– coincideixen amb les declaracions que va fer a la premsa després d'aconseguir la medalla: "He estat l'únic corredor que he estat a les quatre últimes finals d'esdeveniments de més alt nivell", va dir llavors.

A més de la medalla de Bordeus, Escuredo havia obtingut la de plata en la cursa keirin tant en els Jocs Olímpics d'Atenes del 2004 com als Mundials de Melbourne (Austràlia) d'aquell mateix any, on també va ser segon en velocitat per equips.

Després de dir-li que ja havia arribat el que el ciclista li havia encarregat, Fuentes comenta: "Que sàpigues que ha vingut, no a la meva terra (les illes Canàries), perquè era molt complicat, sinó a la zona de la teva terra, però no a Madrid, sinó a una altra província, i he de donar instruccions a una altra persona", suposadament per fer-li arribar el corredor.

Poc després, Fuentes va rebre un SMS amb la direcció de l'empresa La Jabugueña, amb seu a Salt (Girona) i propietat de la família Escuredo.

stats