HANDBOL
Esports 12/09/2014

El Barça guanya la Super Globe i engrandeix el seu mite (26-34)

El conjunt blaugrana s'ha imposat a l'Al Sadd en la final i iguala el Ciudad Real com el club amb més Mundials de Clubs d'handbol (2)

Gonzalo Romero
Víctor Tomás aixeca el trofeu / EFE

BarcelonaEl Barça d'handbol ha guanyat la Super Globe després de superar l'Al Sadd per 26-34 i ha engrandit encara més el seu mite. Els blaugranes, que en tan sols un mes de competició han sumat tres títols, han igualat el desaparegut BM Ciudad Real com l'equip amb més Mundials de Clubs d'handbol (2).

El Barça, a diferència dels altres partits que ha disputat en la Super Globe, ha començat molt entonat. Els blaugranes han signat un parcial 1-4 inicial amb un gran Saric sota pals, que aquest divendres ha sigut el porter titular en el lloc de Gonzalo Pérez de Vargas, que no ha jugat.

Sarmiento, que ha sigut l'encarregat de dirigir l'equip, ha aportat al conjunt català la velocitat i l'electricitat que tant caracteritza el seu joc. Amb el canari, el Barça ha mogut amb facilitat la pilota i ha trobat ocasions clares de xut des dels 6 metres.

Reacció local

A mesura que han passat els minuts, però, els homes de Xavi Pascual han anat de més a menys. L'Al Sadd, tot i el bon inici blaugrana, ha ajustat la defensa 6-0 i ha aconseguit frenar les penetracions de les primeres línies rivals. El potent braç esquerre de Bannour, probablement el jugador amb més qualitat dels asiàtics, ha fet reaccionar el seu equip (4-5, min 8).

Amb el porter de l'Al Sadd aturant la majoria dels llançaments blaugranes, el conjunt de Xavi Pascual ha perdut la fluïdesa en atac. En aquest escenari ha aparegut la figura de Gurbindo, que ha agafat la responsabilitat ofensiva i, amb cinc gols en la primera meitat, ha obert escletxa en el marcador (9-14, min 22).

Instants abans d'arribar al descans i amb un home més a pista, no obstant això, els blaugranes han vist com l'Al Sadd ha aconseguit un parcial de 2-0 i s'ha tornat a ficar dins el partit. Tot i que Rutenka ha vist porteria en la següent acció, els asiàtics han recuperat dues pilotes i han posat el 14-16 en el marcador a la fi dels primers 30 minuts.

L'equip de Qatar ha demostrat per què aquest dijous va aconseguir superar el Flensburg, vigent campió de la Champions d'handbol. A la represa, els locals s'han posat a un gol dels blaugranes en la primera acció del segon temps. Saric, que ha fet una gran final, ha evitat –en dues ocasions– que l'Al Sadd empatés el partit.

L'atac en inferioritat, clau

Els homes de Pascual, en aquest difícil moment del partit, han sabut afrontar amb èxit les situacions en inferioritat numèrica. Al minut 6, els catalans han aconseguit un parcial de 0-3 favorable, tot i no poder comptar amb Rutenka, exclòs (18-21). Amb aquesta renda de gols, el Barça ha començat a jugar molt còmode, ofegant un Al Sadd sense recursos.

Amb Lazarov i Raúl Entrerríos a pista, els blaugranes han anat adormint el xoc i han ampliat el seu avantatge (20-27, min 17). El conjunt de Qatar ha acusat i molt l'esforç del primer temps i s'ha vist clarament superat per un conjunt de Xavi Pascual que ha aniquilat el seu rival a força de contraatacs (21-31, min 22).

El Barça, que ha tancat la victòria amb un clar 26-34, ha revalidat el títol de la Super Globe. El Mundial de Clubs és el tercer títol blaugrana d'una temporada que va camí de ser històrica.