Atletisme

La Mitja Marató de Barcelona tindrà una participació rècord de 15.000 atletes

En cinc anys la cursa ha triplicat el seu número de participants

L'eDreams Mitja Marató de Barcelona, que es disputarà aquest diumenge (8:45 hores), s'ha presentat aquest dijous. La prova tindrà una participació rècord de més de 15.000 atletes. En cinc anys la cursa ha triplicat el seu número de participants. El 30% dels participants seran estrangers.

Florence Kiplagat intentarà superar el rècord femení de la prova que va aconseguir l'any passat. La participació femenina torna a créixer i arriba al 25%. Un de cada quatre participants serà, doncs, una dona. "Intentaré superar el meu rècord, però mai no se sap què pot passar", ha dit Florence Kiplagat. "M'agrada molt el circuit de Barcelona i si hi ha un lloc del món on puc superar el meu rècord és aquí", ha afegit.

Emmanuel Mutai i Abel Kirui seran dos dels grans protagonistes en categoria masculina, on l'objectiu es superar el registre de l'any 2013. "Crec que és possible baixar dels 60 minuts. No ho descarto, el circuit és perfecte per intentar assolir-ho", ha dit Abel Kirui. "M'estic preparant per a la Marató de Boston", ha avançat.

La prova, que arriba a la 25a edició, duplica els punts d'animació ciutadans. L'organització, a més, destinarà 25.000 euros a causes solidàries.