Natació Sincronitzada

El president de la Federació Espanyola de Natació: "No val tot per aconseguir una medalla"

Fernando Carpena ha intentat fugir de la polèmica amb Anna Tarrés i la carta de les 15 exnedadores, però ha dit: "Un vol dormir amb la consciència traquil·la"

Fernando Carpena, president de la Federació Espanyola de Natació, ha explicat per què va decidir no renovar el contracte a Anna Tarrés com a seleccionadora d'Espanya: "La decisió se suporta en el fet que volem seguir creixent, volem avançar, construir sobre la gran feina que ja s'ha fet. Gràcies a tots, a tots, els que han fet gran aquest esport. I com creixerem? Corregint el que no va bé i afegint nous elements".

"Volem guanyar l'or, i volem expandir i integrar. Volem aprofitar la repercussió que té la sincro de manera positiva, per créixer més", ha dit. Però quan els periodistes hi han insistit, ha comentat: "Els valors esportius estan per sobre de tot, per aconseguir una medalla no val tot. Un sempre vol dormir amb la consciència tranquil·la".

Preguntat sobre per què ha tardat tant a donar explicacions públiques, Fernando Carpena ha comentat: "Nosaltres no havíem muntat el circ perifèric, i vam tancar un contracte igual que el vam firmar en el seu moment. Hi ha coses que s'han de resoldre entre les persones afectades".

Respecte a la carta de les 15 exnedadores, no n'ha volgut fer cap comentari d'entrada: "Vinc a presentar l'equip que regirà els destins de la sincro fins a Rio 2016. Però no podem quedar al marge de les coses que han passat, i això no és objecte d'aquesta presentació. Serem molt respectuosos amb l'àmbit privat de les persones. La federació no està al marge d'aquesta situació, i internament, i escoltant les persones, ja veurem si hi fem alguna cosa o no, però serà una qüestió interna. La privacitat ens impedeix parlar, les coses es resolen a casa", i ha afegit: "No vull entrar en si és cert o no tot el que diu la carta, i tot va passar abans del meu mandat. I he de ser prudent perquè no sé si això acabarà als jutjats".

Preguntat sobre el fet que el 2009 ja va haver-hi dues cartes que denunciaven coses semblants sobre Tarrés a les de la carta de les 15 exnedadores, Carpena ha respost: "El 2009 va haver-hi dues cartes i ja vam prendre una decisió llavors, però no la diré. Qui vulgui fer-ho públic és lliure, però jo no".

Anna Tarrés encara té contracte en vigor fins al 31 de desembre. Carpena ha comentat: "Ella és empleada de la casa i té contracte en vigor fins al desembre, i farà feina corresponent al seu contracte. Li hem dit que el 31 de desembre acaba el seu contracte, i nosaltres complirem amb això".