Sis Nacions
Esports 09/02/2013

Gal·les guanya França a domicili i els deixa sense opcions al Sis Nacions (6-16)

Ha estat un partit molt igualat a la primera meitat que els visitants han resolt a la represa. És la segona derrota consecutiva per al 'XV del gall'

Imatge del partit entre França i Gal·les, del Sis Nacions de rugbi

MadridLa selecció francesa de rugbi s'ha quedat sense opcions de victòria al Sis Nacions després de perdre aquest dissabte a París contra Gal·les. El 'XV del gall', que partia com a favorita per endur-se el torneig, ha encaixat la segona derrota consecutiva, precisament contra dos rivals teòricament assequibles. Gal·les, que també venia de perdre a la primera jornada, ha decidit el partit al segon temps gràcies a un millor nivell físic i amb un únic assaig a falta de 8 minuts.

Tots dos equips han donat una lliçó defensiva i durant els primers 40 minuts han impedit que el rival pogués superar la línia de marca. Ha estat una primera part molt vistosa i amb un ritme molt alt. Michalak ha obert el marcador amb un cop per als locals, al minut 15; i Halpenny ha empatat amb un altre cop, al minut 18.

Al segon temps, els xutadors han mantingut el protagonisme, i mentre el gal·lès donava avantatge als visitants (43'), el local tornava a empatar (53').

França ha millorat amb l'entrada de Parra per Machenaud, a l'equador del segon temps, tot i que només momentàniament. Els dos entrenadors han introduït canvis i el partit ha embogit. En aquest joc sense control, North ha pogut culminar un atac. Faltaven només 8 minuts i Fraçna s'ha quedat sense arguments. La transformació de Halfpenny i un altre cop del xutador ha situat el 6-16 definitiu.

França suma dues derrotes en dues jornades i Gal·les es refà de la mala imatge que va donar a la primera jornada, quan va perdre contra Irlanda al seu estadi de Cardiff.