Esports 03/02/2018

Gal·les supera una Escòcia desconeguda a Cardiff (34-7)

Un gran Leigh Halpenny lidera la victòria gal·lesa en el partit inaugural del Sis Nacions

Ferran Vital

Gal·les havia generat alguns dubtes durant els últims mesos. Una petita crisi de joc i resultats havien fet dubtar d'un equip que fa cinc anys no tenia rival al Vell Continent. El seleccionador gal·lès Warren Gatland ha estat capaç de recuperar l'esperit d'aquell equip atrevit i elèctric i imposar la seva llei en el partit disputat al Millenium Stadium de Cardiff, que s'ha acabat amb un clar 34-7.

Els gal·lesos ja dominaven el marcador amb un parcial de 14-0 en els primers 10 minuts de partit de la mà de Gareth Davis i Leigh Halfpenny en un començament esplèndid, coincidint amb una Escòcia desdibuixada. Després de rebre els dos assajos, Escòcia ha pogut reaccionar defensivament i ha mantingut la diferència al marcador fins al final dels primers 40 minuts de partit.

En la represa, els homes del drac han tornat a repetir el guió del primer temps, i gràcies a dos cops de càstig i un altre assaig anotats per Halfpenny, deixaven el marcador en un clar 27-0 al minut 50 de partit.

A partir d'aquest moment, Gal·les ha aixecat el peu de l'accelerador i ha començat a donar minuts de joc als jugadors menys habituals. Fins i tot amb els suplents, Gal·les ha anotat un últim assaig de la mà de l'aler Steffan Evans. Escòcia, per la seva banda, només ha pogut anotar en una acció aïllada sobre el xiulet final i situar el 34-7 definitiu al marcador.

Amb aquest triomf, Gal·les suma els quatre punts per la victòria i un punt 'bonus' ofensiu per haver anotat quatre assajos al llarg del partit.