SELECCIONS CATALANES
Esports 09/10/2012

Dos de cada tres catalans volen seleccions pròpies

Un sondeig de la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes fet abans de l'11 de Setembre assegura que el 64,4% dels catalans està d'acord amb les seleccions catalanes

Ara
1 min
Estelades en una partit de la selecció catalana / FRANCESC MELCION

BarcelonaDos de cada tres catalans volen seleccions pròpies. Aquesta és una de les conclusions més rellevants a què ha arribat un sondeig d'opinió, fet per l'empresa Tàstic, abans de la Diada a una mostra de més de 1.000 persones majors d'edat encarregat per la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes.

Segons l'enquesta, un 64,4% dels enquestats està d'acord amb les seleccions catalanes, i només un 18,1%, no. Al sondeig també queda clar que la majoria de la població catalana (60,2%) no està d'acord amb la sentència del Tribunal Constitucional que impedeix que les seleccions catalanes i espanyoles puguin enfrontar-se en competicions oficials, per un 27,6% que la veu amb bons ulls. A més, el 70,8% dels enquestats creuen que el govern espanyol posa totes les traves possibles per impedir el reconeixement internacional de les seleccions esportives catalanes.

La meitat dels participants en aquest sondeig asseguren que els esportistes catalans han de fer un pas endavant a favor de les seleccions catalanes, i un 30,5 creu que no, ja que consideren que estan en una situació complicada i, per tant, no han de pronunciar-se a favor de les seleccions catalanes.

Per últim, els enquestats donen suport al partit amistós que la selecció catalana de futbol juga per Nadal. Un 66,3% considera que s'ha de mantenir, i un 18,4% diu que no cal.

stats