Roland Garros
Esports 06/06/2011

Björn Borg qualifica Nadal de "monstre", i augura que guanyarà almenys dos títol més a París

El tennista suec, a qui Nadal va atrapar amb el seu sisè Roland Garros, descriu les excel·lències del tenis de Nadal al diari suec 'Expressen'

Efe
2 min
LA QUEIXALADA DEL CAMPIÓ És la sisena vegada que Rafa Nadal mossega la copa dels Mosqueters com a campió de Roland Garros, ja ha igualat Björn Borg.

BarcelonaL'extennista suec Björn Borg va qualificar de "monstre" Rafael Nadal, que ahir va igualar el seu rècord de sis triomfs a Roland Garros, i va pronosticar que el campió espanyol guanyarà almenys dos títols més sobre la terra de París.

"Nadal és certament increïble, els rivals han de pensar que s'enfronten a un monstre que sempre o gairebé sempre aconsegueix tornar les pilotes", escriu avui Borg en un article d'opinió al diari suec Expressen, titulat "Tennis monstruós".

Borg destaca que el suís Roger Federer va fer davant el tennista espanyol el seu millor partit sobre terra, "però no va servir de res, Nadal va ser encara millor, més fort, i el 6-1 en el quart set ho diu tot".

"Vaig gaudir veient-lo assegut, el tennis no pot ser molt millor, pura classe", assenyala Borg, per qui la final d'ahir a París va superar qualsevol altre enfrontament entre els dos tennistes.

Termes similars s'usaven per referir-se fa tres dècades als partits entre el nord-americà John McEnroe i el suec, però amb la perspectiva del temps, Borg creu que eren "bestieses", perquè "tot va a millor amb els anys ".

Amb la victòria d'ahir Nadal va aconseguir el seu desè títol en un Grand Slam, encara que Borg "promet" que n'aconseguirà més: com a mínim dos més a París, i també creu que té opcions de tornar a guanyar qualsevol altre dels quatre grans.

Malgrat la seva admiració per Nadal, Borg reconeix la seva debilitat pel suís, a qui veu com a favorit a Wimblendon. Borg no creu que la derrota afecti a Federer, per a qui el tennis és com els escacs, "sempre té la següent jugada i des d'avui ja ha començat a reflexionar". Tant Nadal com Federer són "dos esportistes molt bons amb els dos peus a terra, i sense maneres de divos", assenyala el suec.

stats