Tenis
Esports 19/04/2013

Rafa Nadal pateix però supera Dimitrov i es classifica per a les semifinals de Montecarlo

El manacorí ha escombrat el búlgar en el primer set, però s'ha vist superat en el segon i contra les cordes en el tercer (6-2, 2-6, 6-4)

Ara
1 min

BarcelonaRafa Nadal s'ha classificat per a les semifinals del Masters 1000 de Montecarlo després de superar el búlgar Grigor Dimitrov, en un partit que semblava sentenciat després del primer set però que s'ha complicat, i molt, per al manacorí. Al final, victòria en tres sets contra un tenista que ha arribat a posar contra les cordes al vuit vegades campió del torneig monegasc.

Nadal no ha tingut gaires dificultats al primer set, que s'ha adjudicat per un contundent 6-2. Això sí, cedent un 'break' quan el marcador era de 4-1. Semblava que el manacorí era clarament superior i que no tindria problemes per endur-se el partit, però les coses s'han complicat de valent al segon set. Dimitrov ha apujat el nivell i ha sorprès un Nadal que s'havia confiat. Al final, 2-6 per al búlgar.

La sorpresa era majúscula al principat i Nadal semblava estar a punt de perdre, nou anys després –ha guanyat tots els partits del torneig des del 2005. El manacorí no ha tingut més remei que oferir la seva millor versió de joc, i així ha estat com ha pogut tombar el tenista búlgar, de 21 anys, amb un futur prometedor però encara verd en algunes facetes del joc.

Dimitrov ha acabat amb rampes, per culpa de l'esforç físic, i gairebé no ha pogut lluitar cara a cara en els darrers punts. Un avantatge per a Nadal, que no ha perdonat i ha tancat el partit al primer 'match ball' (6-4).

Amb aquesta victòria, Rafa Nadal es classifica per a les semifinals de Montecarlo, on ara jugarà contra el francès Jo-Wilfried Tsonga.

stats