TENIS

Rafa Nadal, sobre Gala León, capitana de l'equip de la Davis: "És com si em poses a mi de director d'un hospital"

El tenista manacorí diu que a l'esport "ha de ser-hi la gent que sap de l'esport"

Rafa Nadal, número 3 del món, ha opinat sobre la situació al voltant de Gala León just unes hores després que la Reial Federació Espanyola de Tennis (RFET) sol·licités audiència a Mariano Rajoy, davant l'intent de Miguel Cardenal, president del Consell Superior d'Esports (CSD), de destituir la capitana de l'equip de Copa Davis.

"Les coses passen com passen", ha dit Nadal després de ser preguntat sobre el tema. "La veritat és que en l'esport ha d'estar-hi gent que sap d'esport, que hi entengui. És com si em poses a mi de director d'un hospital. No en sé, de medicina, no sé com funcionen les coses", ha manifestat.

A la RFET es va rebre un escrit del Consell Superior d'Esports en el qual s'exigeix que remeti les actes d'elecció de Gala León com a capitana de Copa Davis. El vicepresident primer de la RFET, Fernando Fernández-Ladreda, considera que aquesta petició és "un estratagema més de Miguel Cardenal per cessar la primera dona capitana d'una selecció masculina de primer ordre, i la repercussió del seu nomenament va arribar fins i tot a un diari del prestigi com el 'New York Times'".

"No sé com està la situació, realment és un tema que vull deixar bastant tancat per la meva part", ha valorat el mallorquí, que ha sabut la notícia en plena xerrada amb els mitjans. "No estic en una època de la meva carrera en què vulgui opinar sobre coses que no m'influeixen tant", ha afegit. No obstant això, el tenista ha recalcat que "en l'esport, la gent que dirigeix i que ha d'executar i prendre decisions, ha de saber d'esport".

"Sempre és bo que els que prenguin decisions hagin viscut totes les etapes: entrenador, jugador, de nen quan vas als tornejos...", ha explicat el balear. "Totes aquestes etapes són importants per prendre decisions, no només a nivell de capitania de la Copa Davis, sinó a nivell de Federació", ha apuntat. "És complicada la manera de triar, almenys en la meva humil opinió, les persones que decideixen en el nostre esport. És complicat trobar gent que realment hi entengui i que valgui per al que ha de fer", ha acabat.