TENIS
Esports 08/02/2011

Nadal i uns altres tres 'top-ten', en la primera llista del Comte de Godó

El Trofeu Comte de Godó comptarà amb la presència de Rafa Nadal, número 1 mundial, David Ferrer (6), el suec Robin Soderling (5) i el txec Tomas Berdych (7)

Redacció
2 min
La 59 edició del Comte de Godó s'ha presentat al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona.

BarcelonaLa 59a edició del Trofeu Comte de Godó comptarà amb la presència de, almenys, quatre jugadors entre els deu primers del rànquing ATP, ja que ja han confirmat la seva participació els espanyols Rafael Nadal, número ú mundial, i David Ferrer (6), el suec Robin Soderling (5) i el txec Tomas Berdych (7).

Albert Costa, director esportiu del Godó, ha explicat avui que l'organització segueix treballant, a falta de tres setmanes perquè es tanqui la llista definitiva, amb l'objectiu de portar d'altres jugadors importants i convertir aquesta edició "en una de les millors de la història".

La del 2011, que es disputarà del 18 al 24 d'abril (en plena Setmana Santa), ha estat presentada aquest migdia al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona, en un acte que ha comptat amb la presència del propi Nadal, campió del torneig entre el 2005 i el 2009 i l'únic que el té en propietat juntament amb el suec Mats Wilander.

El tenista mallorquí, primer cap de sèrie en aquesta edició, ha reconegut que l'any passat "va ser dur no disputar el Godó", a causa d'una tendinitis al genoll esquerre que el va obligar a alleugerir el seu calendari. "No va ser una decisió fàcil, però crec que després es va veure que va ser la més encertada", ha afegit.

Nadal ha dit estar "molt il·lusionat" per poder tornar a disputar el torneig de casa. "Es juga en el club on sóc soci des dels dotze anys i per als espanyols és un torneig molt especial, perquè és el que té més història", ha recordat.

A més de Nadal, han participat a l'acte, que ha estat presentat per la periodista Olga Viza, l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu; el secretari general de l'Esport de la Generalitat, Ivan Tubau; el president de l'RCT Barcelona-1899, Albert Agustí; el president de la federació espanyola de tenis, José Luis Escañuela; el director esportiu del torneig, Albert Costa; i el president del Banc Sabadell, Josep Oliu.

El Godó, instal·lat des de fa anys en la categoria d'Open 500, reparteix gairebé dos milions d'euros en premis, dels quals 290.000 euros són per al guanyador. El Banc Sabadell exerceix de patrocinador principal de l'obert des del 2008, quan va passar a denominar-se Barcelona Open Banc Sabadell, i ho seguirà sent, almenys fins al 2015.

Durant la setmana que dura l'esdeveniment -de cita obligada per a la societat civil catalana- passen per les instal·lacions de l'RCT Barcelona-1899 entre 100.000 i 110.000 persones. Compta amb 500 voluntaris, dels quals un centenar exerceixen d'aplegapilotes, 50 jutges i un total de 3.200 persones acreditades, entre ells 500 periodistes.

Aquest any comptarà, com a principals novetats, amb l'obertura del seu carrer comercial al públic en general, amb l'objectiu d'acostar el Godó a la ciutat, i d'una exposició al Museu Olímpic sobre els 59 anys d'història del torneig.

Les entrades per presenciar el Godó es posaran a la venda el pròxim 14 de març (costaran entre 13 i 88 euros en funció de la jornada que es vulgui veure i la ubicació a la pista central), però el 28 de febrer ja es podran adquirir els abonaments per a tota la setmana, que costaran entre 198 i 380 euros.

stats