Tenis

La tenista Núria Llagostera és suspesa dos anys per dopatge

La Federació Internacional de Tenis (ITF) ha confirmat que la mallorquina va donar positiu per d- metamfetamina durant el torneig de Stanford del juliol

Núria Llagostera ha estat sancionada per un període de dos anys per "haver comès una infracció del reglament antidopatge", segons ha confirmat aquest dilluns la Federació Internacional de Tenis (ITF).

La substància d- metamfetamina amb què ha donat positiu va ser trobada en una mostra d'orina recollida a la tennista, de 33 anys, durant la seva participació en el torneig de tenis de Stanford el passat mes de juliol, on Llagostera tornava a la competició després de quatre mesos apartada de les pistes per una lesió al canell esquerre.

La ITF, en un extens comunicat, ha confirmat que la sanció de la mallorquina, que no va poder provar després d'un test independent com la substància estimulant va ser trobada en el seu organisme, va entrar en vigor el passat 8 de setembre, data en què va ser suspesa de manera provisional.

El període de sanció finalitzarà a la mitjanit del 7 de setembre de 2015.

Els resultats obtinguts per Núria Llagostera al torneig de Stanford "seran desqualificats, amb la consegüent pèrdua dels punts i diners obtinguts en aquest esdeveniment esportiu", ha informat la ITF.

No obstant això, els èxits de Núria Llagostera en esdeveniments posteriors "romandran inalterats, inclosos els premis econòmics i els punts de rànquing", indica el comunicat facilitat per l'organisme esportiu.

La d- metamfetamina figura a la Llista de Substàncies i mètodes prohibits per l'Agència Mundial Antidopatge (WADA) i és una substància també vedada pel Programa Antidopatge de Tenis, el codi que va violar la tenista balear.

Més continguts de