Una batalla campal en un camp de futbol de Mèxic deixa almenys 22 ferits greus

L'afició del Querétaro ha arribat a despullar seguidors de l'Atlas quan ja eren al terra inconscients

2 min
Mèxic viu el pitjor incident de violència al seu futbol amb una baralla a Querétaro

BarcelonaEl futbol mexicà ha viscut un dels dies més foscos de la seva història amb una baralla a l'estadi de Querétaro que ha deixat almenys 22 ferits de gravetat. De moment no s'ha informat de cap víctima mortal, tot i la cruesa de les imatges. La resta de la jornada ha estat suspesa. Ironies de la vida, el partit havia començat amb els equips posant amb una bandera reclamant la pau a Ucraïna.

L'Atlas, vigent campió, guanyava per 0-1 al camp del Querétaro quan la violència ha esclatat a les graderies després que els aficionats locals poguessin entrar a la zona dels visitants, segons s'ha vist en alguns vídeos, gràcies al fet que membres dels equips de seguretat haurien fet els ulls grossos quan han obert una porta. La baralla ha durat més d'una hora, tant a la graderia com a la gespa i la part interior de l'estadi, on s'han vist les imatges més dures, ja que aficionats visitants han estat linxats i despullats. Els cossos sense roba dels joves han quedat estesos a terra durant minuts, fins que la Creu Roja ha pogut arribar-hi. En diferents vídeos s'ha vist com alguns radicals portaven armes blanques.

Els jugadors dels dos equips han buscat refugi als vestidors mentre familiars intentaven escapar de la baralla saltant al fossar que connecta amb el terreny de joc, on s'han vist mares de família que treien la samarreta de l'Atlas als seus fills petits per intentar evitar que fossin agredits. Abans d'avui no existia cap antecedent ni cap mena de rivalitat entre aquests dos clubs, fet que ha acabat de sorprendre les autoritats, tot i que sí que existien precedents de violència a l'estadi de Querétaro.

Les declaracions de condemna no s'han fet esperar. “Inadmissible i lamentable la violència a l'estadi La Corregidora. Es castigarà exemplarment els responsables per l'absència de seguretat a l'estadi”, ha dit Mikel Arriola, president de la Lliga de Mèxic. El governador de l'estat de Querétaro, Mauricio Kuri, ha apuntat directament contra el club: “L'empresa propietària de Gallos i les institucions hauran de respondre pels fets”.

stats