Esports 30/09/2013

El ministre Wert rep els campions del món d'hoquei patins

Espanya, formada per nou jugadors catalans, es va proclamar campiona del món el passat dissabte a Angola. Va sumar el 16è Mundial de la seva història i el cinquè consecutiu, un rècord històric

2 min
El ministre Wert ha rebut la selecció espanyola d'hoquei patins, campiona del Món a Angola

La selecció espanyola d'hoquei patins ha estat rebuda aquest dilluns a la tarda pel ministre d'Educació, Cultura i Esport, José Ignacio Wert. Els homes de Carlos Feriche, que es van proclamar campions del món el passat dissabte a Luanda amb nou jugadors catalans, han arribat aquest migdia a Espanya després del llarg viatge des de la capital d'Angola. Espanya va sumar a Luanda el 16è campionat del món de la seva història i el cinquè consecutiu, una fita que no havia aconseguit mai cap equip en aquest esport.

Wert, que ha abandonat momentàniament la reunió amb els consellers autonòmics d'educació per poder estar amb la selecció campiona del món, ha assegurat que "no hi ha cap disciplina esportiva espanyola que es pugui acostar als èxits d'aquesta selecció". Per aquest motiu, el ministre ha anunciat que "hem estovat el cor del ministre d'Hisenda (Cristóbal Montoro), que ha dit que hi haurà un increment molt important de diners per a l'hoquei patins l'any que ve. Heu contribuït a fer que l'esport menys mediàtic es tingui en compte". Tot i això, ha volgut advertir que "el pitjor de fer història és que després estàs obligat a guanyar", i com en l'acte de presentació que es va realitzar abans del Mundial ha tornat a acomiadar-se dels jugadors amb un missatge en català: "Felicitats i moltes gràcies, campions".

Per la seva banda, Carmelo Paniagua, president de la Federació Espanyola de Patinatge, ha volgut agrair el suport dels mitjans de comunicació, que "ens han tractat molt bé", i ha acabat el seu discurs afirmant que "si aquest any hi ha algun premi esportiu que no sigui concedit a aquesta selecció serà una injustícia, i per això demano a totes les institucions que proposin la selecció espanyola d'hoquei patins per al Premi Príncep d'Astúries de l'Esport". El capità i autor del gol decisiu a la final contra l'Argentina, Pedro Gil, ha tancat l'acte assegurant que "ens mereixem tots els premis nacionals, i els internacionals també, perquè hem demostrat que som la millor selecció del món".

stats