Motociclisme
Esports 03/04/2021

Fabio Quartararo: "Tinc moltes ganes que torni Marc Márquez per lluitar contra ell"

4 min
Fabio Quartararo, pilot de Yamaha MotoGP

BarcelonaSomrient, Fabio Quartararo (Niça, 1990) s'asseu davant l'ordinador. Les pantalles són l'única via de contacte amb l'exterior dels pilots quan es troben aïllats als circuits durant el Mundial. Tot i això, el francès demostra que no perd l'humor que tant el caracteritza. Després del bon paper fet l'any passat a l'equip satèl·lit de Yamaha (Petronas), aquesta temporada el Diablo ha fet el salt com el company de Maverick Viñales a l'equip oficial. Amb l'autocrítica per bandera, Quartararo atén l'ARA abans del segon premi al circuit de Doha d'aquest cap de setmana.

Com ho vas viure la primera cursa sobre la Yamaha?

— Va ser una cursa complicada, però vam aprendre molt tot i les dificultats que vam tenir a l'hora de gestionar la carrera. Vam passar de ser vuitens a ser cinquens, i aquell va ser el moment en què van poder millorar una mica les meves sensacions sobre la moto. Al final, estic content del que vam fer i tinc moltes ganes de córrer de la segona cursa aquí a Qatar. 

Has notat molt el canvi?

— El salt ha estat molt bo i hem tingut molt bon ambient dins l'equip. La gran diferència l'he notat en els tests. Hi havia molta més gent per desenvolupar la moto i és aquí on tens com a pilot una responsabilitat més important, comparat amb quan estava a l'equip satèl·lit. Allà tenia les peces, però només em preguntaven si anava bé o no. Aquí, a l'equip oficial, hi ha moltes més coses. Això és molt bo per al meu futur, ja que estic agafant molta experiència. Pensava que seria un estrès, però no, és una cosa que m'agrada.

Són moltes coses de les quals has de preocupar-te, a més de pilotar.

— Preocupar-me, en si, de res. Però soc conscient dels punts on haig de millorar, i els estic portant al límit. Hi ha punts de la pista que crec que puc arribar a fer-los més tranquil, sentint-me menys al límit, anant més ràpid i gastant menys la goma. A vegades, com més lent et notes, més ràpid vas. Soc conscient que en algunes corbes ho estic fent malament i he d'anar més tranquil. M'autoexigeixo molt i m'afegeixo molta pressió.

Després de la primera cursa a Qatar, quines millores cal fer per diumenge?

— Hem planificat alguna coseta per canviar, però sobretot cal que adapti més el meu estil de pilotatge. He de conduir d'una manera diferent i crec que em pot anar molt bé.

És la segona temporada en què el covid ha condicionat molt el Mundial. T'has acostumat a aquesta nova realitat?

— No és fàcil. Cada vegada s'estan posant les coses més estrictes, fins i tot més aquesta segona temporada que la de l'any passat. Crec que a poc a poc està anant a millor, o això espero. Sabem el que hi ha: les entrevistes per Zoom, les teles a la part de dalt... Sempre és una mica el mateix. El dia que tornem a estar com abans –que espero que sigui al més aviat possible– crec que serà una mica estrany [riu].

Fabio Quartararo, pilot de Yamaha MotoGP.

Has trobat el teu lloc a MotoGP? 

— Em trobo molt bé. Ara noto que, veient als altres pilots, que no només soc un pilot, sinó que sóc un pilot que està aquí per lluitar per guanyar. Crec que estem llestos per a això. Només per la primera carrera que hem fet, he vist que he agafat molta experiència. Vam veure que no podíem lluitar per la victòria a meitat de carrera, però vaig ser conscient que havia de donar-ho tot per acabar amb els màxims punts possibles. 

Aquest és el segon Mundial sense Marc Márquez. ¿T'esperes que sigui igual de boig que l'anterior, tot i que torni aviat? 

— No crec. Quan el Marc torni segur que serà el mateix. Tot i que crec que hi ha un canvi molt gran amb el Marc, ara mateix està tot igualat. És molt difícil lluitar per la victòria, però és un moment en el qual hem d'estar molt concentrats. Normalment en la segona carrera en un mateix circuit és quan més ens sol costar. Intentarem donar el màxim i tenim planificat molt bé el treball del cap de setmana. 

Molts pilots heu dit que, amb el Marc, és quan sabeu on està el límit.

— El límit el trobem nosaltres, però és veritat que a vegades trobem coses veient el Marc, perquè va a un ritme molt més ràpid que el nostre. Jo crec que els temps que hem fet en la primera carrera han estat molt bons, sobretot en classificació, quan hem estat per sota del rècord de la pista. Hem fet un pas endavant i ara hi ha molta igualtat amb moltes marques. Tinc moltes ganes que el Marc torni per saber si tinc raó o no i per lluitar contra ell.

Quin objectiu et marques per a aquesta temporada?

— Sent clar, quan estava a l'equip satèl·lit podia amagar una mica que volia guanyar, però ara que he pujat a l'equip oficial l'objectiu és guanyar, però haig de pensar carrera a carrera. No vull posar-me la pressió d'haver de guanyar el campionat. Estic pensant en Qatar 2, i vull lluitar per guanyar. A poc a poc arribarà el moment de lluitar per la victòria final, així que de moment aniré carrera a carrera i aviat pensarem en el resultat final.

stats