Esports 15/07/2013

El mont Ventoux viu un nou cop d'autoritat de Froome

Albert Rabadán
2 min

BarcelonaLa sorprenent falta de suport per part del seu equip i els ensurts entre setmana amb els ventalls havien fet créixer l'esperança que Chris Froome es podia batre, però el líder del Tour de França va fer tornar tothom a la realitat ahir amb una nova exhibició en solitari al mont Ventoux.

"És un port històric, un port que significa molt per a aquesta cursa, especialment en l'edició número 100. Realment, no podia imaginar-me guanyant aquí avui", va declarar Froome després de l'etapa, prudent i conciliador com sempre. El britànic, que ja havia guanyat d'una manera bastant semblant a l'estació d'esquí d'Ax-3-Domaines, consolida d'aquesta manera el seu lideratge de manera gairebé definitiva, amb una crono i els Alps per fer en l'última setmana.

Qui es va destapar de manera definitiva va ser el jove Nairo Quintana (Movistar), debutant al Tour de França amb 23 anys i ara líder del seu equip després de la pèrdua de temps d'Alejandro Valverde. El colombià, prenent el relleu del protagonisme dels seus compatriotes Urán o Betancur al Giro d'Itàlia, va atacar a més de 12 km de meta, i tot i així Froome va necessitar més d'un atac per desfer-se d'ell un cop el va atrapar.

Quitana, però, és només sisè a la general. Els competidors que més a prop tenia Froome a la general van cedir quan el seu company i amic a l'Sky Richie Porte va tornar a oferir la seva millor versió per trencar el grup. Del grup perseguidor resultant va saltar a l'últim quilòmetre el Purito Rodríguez (Katiuixa), que escala fins a la vuitena posició i promet més batalla a la tercera i última setmana, després del dia de descans d'avui.

stats