FÓRMULA 1
Esports 21/02/2013

Alonso completa la seva primera setmana de test amb el nou Ferrari amb el millor temps de la jornada

Els pilots han aprofitat el matí per fer voltes ràpides amb pneumàtics tous i la tarda l'han dedicat a fer simulacions de cursa amb els intermitjos i els durs

Efe
2 min
El pilot de F-1 Fernando Alonso, amb el Ferrari a Montmeló / TONI ALBIR / EFE

MontmelóL'asturià Fernando Alonso (Ferrari) ha estat el més ràpid de la tercera jornada d'entrenaments de F-1 al Circuit de Catalunya. Al matí, Alonso ha establert un millor temps d'1:21.875 que ningú no ha pogut superar a la tarda.

Alonso ha començat la jornada assajant el canvi de pneumàtics durant el 'pit-stop' i després ha fet diversos simulacres de qualificació amb gomes toves que li han servit per anar millorant progressivament els seus temps fins a convertir-se en l'únic pilot que ha baixat de l'1:22 en tot el dia.

L'asturià, que aquest divendres cedirà el volant del F138 al brasiler Felipe Massa, ha completat el seu tercer dia d'entrenaments a Montmeló donant 97 voltes i s'ha quedat a només 23 mil·lèsimes del millor temps d'aquests test de pretemporada, aconseguit durant la jornada de dimecres pel mexicà Sergio 'Checo' Pérez amb el McLaren.

Si la majoria dels pilots han dedicat la sessió del matí a aconseguir els seus millors cronos a la qualificació amb pneumàtics tous, la sessió de la tarda ha estat presidida per les llargues tandes amb gomes intermitges i dures i simulacions de cursa. Això ha provocat que s'hagin produït canvis substancials a la taula de temps.

El francès Sebastien Grosjean (Lotus) ha estat el que més ha rodat: ha completat un total de 119 voltes al traçat barceloní, seguit de l'alemany Nico Rosberg (Mercedes) i l'australià Mark Webber (Red Bull), tots dos amb 108.

De tota manera, cal destacar la fiabilitat del Williams FW35, el cotxe que més girs ha donat aquest dijous al Circuit de Catalunya. Al matí, el veneçolà Pastor Maldonado l'ha espremut durant 79 voltes i, després de dinar, ha estat el torn del finlandès Valtteri Bottas, que ha rodat altres 68 voltes sense cap incidència mecànica destacable en els dos casos.

Potser la sorpresa d'aquesta tercera jornada, més freda i humida que la de dimecres, hagi estat el crono de l'alemany Nico Hülkemberg, que ha volat amb el Sauber al matí per aconseguir el segon millor temps (1:22.161).

En canvi, l'estrena de Jenson Button no ha estat a l'altura de les expectatives creades pel seu company Sergio Pérez, el més ràpid fins ara a Barcelona. Button ha rodat gairebé un segon més lent del que Pérez ho va fer ahir.

La jornada de dijous també ha servit per tornar a veure a Adrian Sutil al volant d'un Fórmula 1. L'alemany lluita amb Jules Bianchi per la plaça que queda vacant a Force India, que només té a Paul di Resta com a pilot oficial confirmat.

Sutil, que ha fet el vuitè millor crono (1:22.877) en 78 girs al traçat barceloní, cedirà el seu lloc aquest divendres a Bianchi.

stats