MOTOGP

El pilot Héctor Barberà, condemnat a 22 dies treballs comunitaris i un any sense carnet de conduir

El pilot va donar positiu en un control d'alcoholèmia i el seu equip l'ha acomiadat

El pilot Héctor Barberá ha estat condemnat per un delicte contra la seguretat viària després de donar positiu en un control d'alcoholèmia i ser detingut per conduir a gran velocitat per València. La condemna és de 22 dies de treballs en benefici de la comunitat relacionats amb la seguretat viària.

A més, li han retirat el permís per conduir vehicles de motor i ciclomotors durant un any, i també haurà de pagar les despeses processals del procediment.

El pilot mundialista, que competeix en la categoria de Moto2 a l'equip Pons HP40, ha anat aquest divendres al jutjat d'instrucció número 9 de València, on, després d'un judici ràpid, s'ha emès aquesta sentència en ferm. La seva escuderia, Pons Racing, ha anunciat que li rescindeix el contracte.

A Barberà el va aturar la policia dijous a la matinada perquè van apreciar que conduïa "de manera descuidada, a gran velocitat i fent maniobres de derrapatge injustificadament". "Quan els agents van observar que l'acusat mostrava clars símptomes d'embriaguesa, com ara una forta olor d'alcohol, el van sotmetre a les corresponents proves d'alcoholèmia, va donar com a resultat 0,69 i 0,67 mg d'alcohol per litre d'aire espirat i es va renunciar a la prova de contrast sanguini", afegeix la sentència.

Aquesta és la tercera vegada que el pilot de Duesaigües és detingut a València. El 2012 també va donar positiu en un control d'alcoholèmia després de saltar-se diversos semàfors i conduir a gran velocitat, i el 2014 va ser detingut per conduir amb el carnet retirat.