MOTOR

Márquez: "Aquí no hi ha secrets: si guanyes, els equips s'interessen per tu"

El pilot de Cervera rep el premi Sport Cultura Barcelona en la modalitat d'esports

"L'objectiu és el Mundial. No hi ha més". Marc Márquez no amaga la seva ambició. No en sap. És dels pocs esportistes que naturalitzen el discurs més delicat i els tòpics prefabricats habituals. En té pocs i mira als ulls quan ha de respondre. La seva dimensió mediàtica i aquest segell han estat protagonistes a l'entrega dels premis Sport Cultura Barcelona, que s'ha celebrat aquest dijous a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm, epicentre per unes hores de l'esport i de la cultura catalana, entre un punt folklore i tons polítics, amb la presència de Jaume Collboni, Josep Bou i Manuel Valls a pocs dies de les eleccions municipals. "És un gran premi, perquè la gent que el lliura, la gent que vota, formen part del món de l'esport. A més, al palmarès històric hi ha grans esportistes. Això és bon senyal", ha comentat Márquez, guanyador a la categoria d'esports. La barcelonina Rosalía i el pintor Jordi Alumà han completat la terna de guardonats.

El reconeixement als seus resultats ha sigut un breu parèntesi en el calendari de la temporada. L'exigència global l'obliga a mantenir la tensió per anar construint la millor regularitat. "He revisat la cursa. He vist coses noves, diferents, que et fan estar alerta per decidir el moment d'atacar i d'agafar distància. La temporada és bona, però no perfecta perquè vam tenir una errada. És com si portes tres deus i al següent examen fas un 2. Crec que el més important és que les sensacions són molt bones. És important. El Gran Premi d'Itàlia serà una mica més patit si ens fixem en les curses històriques. Hi haurà caps de setmana que haurem de lluitar fins a l'últim revolt per guanyar. Per fortuna, aquest any tenim una moto més potent. Tant de bo mantinguem la mateixa dinàmica de l'any passat, tot i que no guanyem", ha dit el català.

"Em trobo bé físicament i mentalment. Això t'ajuda a estar bé a la pista, amb l'experiència. Anys enrere em preguntàveu què podia millorar i crec que és aquest aspecte. Sempre cometré errors, perquè som humans. Aquest és un campionat molt complicat. Si et despistes ets cinquè. Hi ha pilots joves a la graella que fan bé les coses. Dovicioso crec que serà el gran rival, però n'hi ha molts. Aparentment és el més perillós", ha afegit.

Lorenzo i el futur de l'altre Márquez

El pilot ha parlat de Jorge Lorenzo. És un dels grans focus del campionat de MotoGP. El seu rendiment ha obert un debat intern a Honda que s'ha extrapolat a l'espectacle del motor. "El Jorge és un pilot que és capaç d'anar mot ràpid, però ha de tenir-ho tot molt controlat. Són diferents tipus de pilotatges. El seu és molt fi. Quan ha d'improvisar, té més problemes. De moment no està trobant el que necessita amb la moto, però això canviarà", ha assegurat.

La victòria del seu germà, Àlex Márquez, a Le Mans el postula com un dels futuribles per a la graella de MotoGP. El campió de la categoria reina avala el canvi, amb matisos, recordant la importància de les circumstàncies que envolten la decisió, unilateral i sense retorn. "Aquí no hi ha secrets: si guanyes, els equips s'interessen per tu. No ha de ser flor d'un dia. Has de continuar amb aquesta mentalitat. Ell la té. No ha tingut sort en algun moment, però està bé. L'any vinent segurament no és el millor per fer el salt, perquè tots tenim contracte en vigor. Sempre hi ha un parell de motos disponibles. Jo crec que està cremant bé les etapes. És més important fer-ho bé que pujar ràpidament a MotoGP. Si no et surt bé, després és molt difícil fer un pas enrere, amb 25 anys. Si vas a MotoGP has d'estar en un equip competitiu", ha comentat.

Més continguts de