F1
Esports 10/12/2010

La FIA permet les ordres d'equip

L'article que prohibia les ordres d'equip ha estat suprimit del Codi Esportiu. Els equips, però, poden ser sancionats si realitzen accions que desacreditin l'esport

Redacció
1 min
Bernie Ecclestone, a la seva arribada a la reunió del Consell Mundial de la FIA.

MontecarloEn la reunió d'aquest divendres, el Consell Mundial de la Federació Internacional de l'Automòbil (FIA) ha decidit eliminar del Codi Esportiu Internacional l'article 39.1 que prohibeix les ordres d'equip. Tot i això, la FIA recorda als equips que, d'acord amb l'article 151c, podran ser sancionats si realitzen accions que vagin en descrèdit de l'esport.

Entre altres, la modificació del Reglament Esportiu i Tècnic per al 2011 també inclou l'actualització de les sancions que podran aplicar els comissaris esportius; la revisió de la conducció i la conducta dels pilots; l'autorització al director de la cursa a tancar la línia de boxs per raons de seguretat; la reintroducció els pneumàtics intermedis per al 2011; les penalitzacions per imposar als pilots que no utilitzin els dos tipus de pneumàtics durant la cursa; l'ús de la capsa de canvis durant cinc curses seguides (i no quatre com fins ara). La FIA també ha aclarit en quines condicions es pot avançar el cotxe de seguretat i les normes sobre els alerons mòbils posteriors.

A més, de cara al 2013, el Consell Mundial de la FIA ha acordat que els motors que impulsen els Fórmula 1 siguin turbo, amb una campacitat de 1600 cc, de quatre cilindres, que utilitzin bio combustible i que estiguin limitats a 12.000 rpm.

Els motors, a més, hauran de consumir un 35% menys que els actuals. L'any 2013, cada pilot podrà utilitzar cinc motors, mentre que l'any següent el número es reduirà a quatre.

stats